Exakta utökar den digitala produktionskapaciteten med en HP Indigo 12000.


Exakta höjer kapaciteten, ökar flexibiliteten och vidgar utbudet i sin digitaltryckproduktion genom att investera i en HP Indigo 12000. Det är en digital offsetpress och ett högpresterande flaggskepp inom digitaltryck som trycker i B2-format och med absolut högsta tryckkvalitet.prod-12000-ny

Visutech levererar tryckpressen och installerar den hos Exakta i den nya anläggningen i Norra Hamnen i Malmö, dit Exakta flyttar in sin produktion i januari 2019. Man slår då samman fyra enheter som alla suttit på olika platser i Malmö och bildar en stor enhet i Norra Hamnen. I oktober flyttar Exakta även sitt huvudkontor dit.

– Vi är mycket nöjda med vår investering av HP Indigo 12000. Med denna investering kommer vi kunna erbjuda såväl nya som gamla kunder nya produkter, smartare och bättre lösningar för att nå optimal produktionsekonomi, säger Patrick Andersson, VD Exakta Print.

HP Indigo-tekniken förenar det bästa från två världar: offsettryckets höga kvalitet tillsammans med digitaltryckets alla fördelar, från låga uppstartskostnader till alla möjligheter med variabeldata.

En stor fördel med HP Indigo 12000 är möjligheten till digitaltryck i B2-format, vilket både ökar produktionskapaciteten och breddar utbudet av applikationer. För Exakta innebär det att man kan erbjuda kunderna den unika kombinationen av stort format och digitaltryck.

Efter senaste investeringen består Exaktas maskinpark för digitalt offsettryck i Malmö av en HP Indigo 12000, en HP Indigo 7900, samt två stycken HP Indigo 7800 som står inline med varsin C.P. Bourg Booklet Maker, och därutöver även en HP Indigo 5500 på enheten i Borås.

För mer information, kontakta:
Johan Gustafsson, Visutech
+46 (0)705 50 05 74 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Om Exakta
Exakta är idag en av Sveriges ledande grafiska koncerner och erbjuder en mängd kommunikationsrelaterade tjänster, både konceptuella, digitala och tryckta. Koncernen är ett privatägt aktiebolag som befinner sig i stark tillväxt och expanderar såväl organiskt som via förvärv. Verksamheten som är koncentrerad i Malmö, Borås och Hässleholm har omkring 260 anställda och en omsättning på cirka 500 miljoner kronor.

Publicerat: 181018

Visutech har rekryterat Marius Andressen till säljteamet i Norge!

Marius-Andressen

Visutech fortsätter att växa och stärker organisationen med en ny rekrytering. Vi är glada att kunna meddela att Marius Andressen nu har anslutit till oss i Norge.

Från och med 1 oktober 2018 är det Marius Andressen som är ansvarig på Visutech för försäljning och kundutveckling inom segmentet General Commercial Print i Norge.

Marius har över 20 års erfarenhet inom grafisk bransch och kommer senast från Canon, där han hade rollen som Key Account Manager, IPS Graphics & Communication Providers och var ansvarig för försäljning i Oslo och Akershus samt för utveckling av affärsmöjligheter för befintliga kunder.

Kontaktuppgifter:
Marius Andressen, Visutech
+47 92 22 16 53 eller
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Publicerat: 181016

Etiketnørderne hos 4LABELS gør det umulige muligt


Logo 4labelsEn udpræget forståelse for kundernes behov, viljen til at gå det ekstra skridt for at løse umulige opgaver, og en målsætning om aldrig at gå på kompromis med kvalitet og miljø. Sammen med de rigtige medarbejdere og to digitale trykpresser fra HP Indigo er det nøglen til succes for den visionære og ambitiøse etiketproducent 4LABELS A/S i Onsild ved Hobro.

Da vi en varm sommerdag i juni 2018 sætter 4LABELS stævne for at høre, hvordan de på blot 10 år har formået at blive Gazelle-virksomhed hele to gange og haft mod til at bygge nyt domicil og udvide maskinparken, bliver vi budt velkommen af smilende medarbejdere i lyse lokaler med højt til loftet.

Under besøget bliver det hurtigt klart, at det med højt til loftet ikke kun gælder de fysiske rammer. Det gælder i høj grad også for medarbejderne, som ledelsen betragter som virksomhedens vigtigste ressource.

>> Læs hele artiklen her (PDF).

4labels produktfoto web
Et lille udvalg af etiketter trykt på HP Indigo. 4LABELS leverer en del etiketter til øl, vin, spiritus og fødevarer.

Publicerat: 181001
Tekst og billeder: Your Missing Link

Larsson Offsettryck kompletterar maskinparken med en HP Indigo 5600


Larsson Offsettryck i Linköping har investerat i en HP Indigo 5600 tillsammans med en C.P. Bourg Booklet Maker. Larsson Offsettryck har som devis att kunna lösa alla typer av små eller stora produktioner och att det ska vara lätt att vara kund hos dem.

prod-5600-ny

Precis som många andra har Larsson Offsettryck noterat trenden att kunderna allt oftare efterfrågar mindre upplagor med snabbare leveranstid, men utan att vilja göra avkall på kvaliteten. De har lyssnat till sina kunders önskemål och därför satsar de nu på digital offset som komplement till sin befintliga konventionella offset.

– Vi har valt HP Indigo tack vare tryckets kvalitet, pressens flexibilitet och den höga servicenivån hos leverantören Visutech, säger Stefan Larsson, VD hos Larsson Offsettryck.

HP Indigo – Digitaltryck med hög offsetkvalitet

HP Indigo-tekniken förenar det bästa från två världar: offsettryckets höga kvalitet tillsammans med digitaltryckets alla fördelar, från låga uppstartskostnader till alla möjligheter med variabeldata.

Med sin nya HP Indigo digitala tryckpress med flytande offsetfärg kan nu Larsson Offsettryck matcha sina konventionella offsettryck. Den nya digitala tryckpressen har sex färgverk och kan förutom vanligt 4-färgstryck med CMYK även trycka med vit färg samt simulera PMS-färger enkelt direkt på pressen.

De extra färgverken kan dessutom användas för HP Indigo Digital Matte och HP Indigo Transparent ink för att ge trycket ett extra skydd eller för att skapa partiella effekter.

För mer information, kontakta:
Johan Gustafsson, Visutech
+46 (0)705 50 05 74 eller
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Publicerat: 180919

07 Media kåret til vinner i HP Inkspiration Awards 2018

Oya Oslo Guide 1-796x1024
HP Inkspiration Awards er en internasjonal konkurranse i regi av HP og Dscoop (Digital Solutions Cooperative) som bedømmer trykte produkter. 07 Media har her vunnet kategorien «Brosjyrer/flyers og kataloger» for region Nord-Europa. Anerkjennelsen er gitt i konkurranse med andre trykkerier i 11 land i Nord-Europa – fra Benelux, Norden og Baltikum.

ryan adams

Produktet som er bedømt er oppdraget som ble levert til Øyafestivalen i fjor i samarbeid med designbyråene Anorak og Feed. I forbindelse med festivalen fikk ti av de internasjonale artistene utdelt hver sin unike og personlige guide med tips til hva de burde oppleve i Oslo. Tipsene kom fra den norske fansen, og ble overrakt artistene personlig da de ankom festivalen.

Juryens vurdering av produktet:
«The way it’s designed, produced and finalized is on a very high level of quality. The main purpose: giving something back to the artist from its fans is a very nice ideology. The usage of social media, creating engagement with the audience to the artist through print is nice and unique. It emphasizes the story with its technique.»


Ryan Adams med sin personaliserte Osloguide.
 

– Resultatet av denne produksjonen representerer for meg først og fremst kraften i et tett og godt samarbeid mellom likeverdige parter, sier konsernsjef Kjetil Amundsen i 07 Media. – Sammen med reklamebyrået Anorak og designbyret Feed kom vi tidlig på banen og fikk mulighet til å bidra med våre faglige og kreative perspektiv – og dette har gitt resultater. Denne jobben vant to gull, ett sølv og en bronse i Gullblyanten 2017, vant gull i kategorien pakningsdesign i Visueltkonkurransen – Norges største konkurranse innen visuell kommunikasjon, og nå sist gull i HP Inkspiration award. – Om jeg er stolt? Ja, det er helt åpenbart. Fantastisk moro å skape kommunikasjon som virkelig treffer, sier Amundsen.

Oya Oslo Guide LRDet var artistenes egne fans som kom med tipsene til hva artistene burde få med seg fra Oslooppholdet.
 

Her er takketalen som ble benyttet under prisutdelingen i Wien 14. juni:

video oslo webb

Källa: signogprint.no

Publicerat: 180710

 

Addbrand i Bankeryd ökar kapaciteten inom storformat med Skandinaviens första HP Latex 3200!


Addbrand i Bankeryd, som nyligen bytte namn från Kuvertteamet, väljer att investera i en HP Latex 3200. Det är den första av den modellen i Skandinavien och den levereras av Visutech. Den nya printern kommer att komplettera en äldre HP Latex-modell och Addbrand ökar därmed kapaciteten till det dubbla.

Latex-3200 front proto v8För Addbrand som är ISO-certifierade för både kvalitet och miljö är det viktigt att kunna leverera grafiska produkter av hög kvalitet och god miljö. HP Latex-teknologin med det miljövänliga vattenbaserade bläcket ger oslagbar mångsidighet vad gäller materialval och applikationer, samt luktfria utskrifter med lång hållbarhet.

För mer information, kontakta:

Johan Gustafsson, Visutech
+46 (0)705 50 05 74 eller
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Christian Magnusson, Visutech
+46 (0)705 7 31 47 eller
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Publicerat: 180702

 

PÅ Media investerar i en ny HP Indigo 5900 digital press som ger stora möjligheter


PÅ Media har signerat med Visutech för en helt ny 7-färgs digital offsetpress som erbjuder en stor palett med möjligheter. För PÅ Medias kunder innebär det att de kan vara extra kreativa till en rimlig kostnad Indigobok2 samt få snabba ledtider även vid utmanande effekttrycksaker.
Detta kommer att uppskattas varmt av de kreativa byråer, marknadsavdelningar och många fler som arbetar med tryckproduktion och vill sticka ut och vara mer unika med sina trycksaker.

PÅ Media kommer bland annat att kunna erbjuda sina kunder att trycka digitalt på substrat ända upp till 600 micron, matt och blank partiell effekt, trycka vitt på kulörta och transparenta material, Pantonefärger, trycka med light-färger, fluorescerande färger, trycka på canvasmaterial, samt med Invisible red ink för säkerhetstryck.

I HP Indigo går det bra att trycka papper och kartong från i princip hela sortimentet från de flesta pappersleverantörer. PÅ Media kommer att med sin nya tryckpress kunna erbjuda att hantera grövre kartong än de flesta i Sverige som kan trycka digitalt i arkpress.


Om PÅ Media
PÅ Media är en prisbelönad kreativ produktions- och kommunikationsbyrå med eget tryckeri. PÅ Media är den nya tidens kreativa produktionsbyrå och kommunikationsbyrå som erbjuder en helhet vare sig det är tryckt eller digital produktion och kommunikation. PÅ Media producerar datadriven flerkanalskommunikation som Crossmedia Marketing och har gjort det sedan 2009. För övrigt har PÅ Media varit verksamt sedan år 2000. PÅ Media sitter med eget tryckeri och storformatsproduktion i Stockholm. PÅ Media står för hög kvalitet, service, leveranssäkerhet och en tydlig miljöpolicy och är FSC®-certifierade av Rainforest Alliance. Läs mer på www.pamedia.se.

Publicerat: 180621

Eson Pac lägger grunden för framtiden och ökar effektiviteten med HP Indigo 30000


Som ledande förpackningsspecialist för läkemedelsindustrin har Eson Pac valt att investera för framtiden. Med den nyinköpta HP Indigo 30000, en digital offsetpress för tryck av kartong i B2-format, uppnår Eson Pac flertalet effektivitetsvinster genom att automatisera och digitalisera produktionsprocessen.

– För att ha rätt förutsättningar i framtiden och kunna utveckla vårt on demand-koncept så var det nödvändigt med investeringar, berättar Niklas Bengtsson, försäljningsdirektör på Eson Pac.

– Vi har sedan många år digitala tryckpressar för etiketter och bruksanvisningar och vi adderar nu ytterligare en digital tryckpress, en HP Indigo 30000, för tryckning på kartong. Med den ökar vi vår konkurrenskraft i produktsegment kartongförpackningar, fortsätter Niklas Bengtsson.

Den nya tryckpressen, som Visutech levererar och installerar efter sommaren, är utrustad med sju färgverk som öppnar möjligheter för en färgrymd utöver det vanliga. De sju färgverken kommer Eson Pac att använda till att trycka med HP IndiChrome Plus, vilket innebär CMYK-färgerna plus Orange, Violett och Grönt.

– HP Indigo är den enda leverantör som erbjuder digitala 7-färgspressar med en Pantone-licensierad lösning för simulering av PMS-färger direkt i pressen. Med HP IndiChrome är enkelt att uppfylla de flesta varumärkens behov av PMS-färger, berättar Johan Gustafsson från Visutech.

Med HP Indigos flytande ElectroInk-teknik erhålls en unik digital offsetprocess i minst samma höga kvalitet som konventionellt offsettryck, så att de båda teknikerna kan användas växelvis utan någon upplevd skillnad. HP Indigo 30000 trycker dessutom i format som är helt kompatibelt med konventionell offset och efterbehandling.

Att kunna erbjuda sina kunder förpackningar där kunden inte upplever någon skillnad på produkten om den är från den digitala produktionen som från den konventionella var avgörande för Eson Pac i valet av ny tryckpress.

En annan viktig faktor för Eson Pac var tryckpressens säkerhetsfunktioner. Med HP Indigo 30000 finns möjlighet att trycka säkerhetstryck med mikrotext på läkemedelsförpackningarna, för att skydda mot förfalskningar.

Eson Pac satsar framåt för att bygga upp ett starkare företag för framtiden med en ny tydligare fokuseringen mot läkemedelsbranschen.

– Vi är och vill fortsätta vara läkemedelsbranschens förpackningsspecialister, avslutar Niklas Bengtsson.

För mer information, kontakta:
Johan Gustafsson, Visutech
+46 (0)705 50 05 74 eller
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

HP-Indigo-30000-digital-press


HP Indigo 30000 Digital Press

Publicerat: 20180614

Norska Digital Etikett i Gaupne storsatsar och investerar i en HP Indigo 20000 digital press.


Investeringen i en HP Indigo 20000 digital press innebär ett stort steg framåt för Digital Etikett, som blir först i Norge med en sådan maskin och först i Skandinavien med att använda den för etikettproduktion.

För tio år sedan ett startade Kjetil Hovland etikettproduktion i ett garage med två HP Indigo digitala tryckpressar från generation 2. De maskinerna byttes ut under 2013 till två nya HP Indigo digitala tryckpressar från generation 3 och den nya HP Indigo 20000 som nu installeras är från generation 4.

– Detta är ett väldigt stort steg för oss, men nu ligger vi också steget före våra konkurrenter. Det är viktigt att komma ut ur trygghetszonen. Jag hade kunnat luta mig tillbaka och köra på som tidigare, men då hade jag inte fått någon ytterligare tillväxt, säger Kjetil Hovland, ägare och VD hos Digital Etikett.

Han är säker på att satsningen är helt rätt, och det är god stämning bland de anställda. Men han medger dock att det inte bara är enkelt att satsa som de gör nu.

– Det är lite som att gå på tunn is. Överlevnadsinstinkten slås på. När man köper en maskin för 20 miljoner, då har man ett par sömnlösa nätter. Och så småningom börjar den kreativa processen. Sådana processer leder till handling, fortsätter Kjetil.

– Den nya tryckpressen ger oss möjlighet till volym, något vi inte har haft tidigare. Men våra kunder växer, och då måste vi också växa. Nu kan vi nästan tredubbla kapaciteten per timme. En person kan alltså producera nästan tre gånger så mycket, berättar Kjetil.

En maskin av den kalibern kräver sitt utrymme och Digital Etikett köpte för ett tag sedan en ytterligare byggnad strax intill den egna anläggningen. Den är nu integrerad med Digital Etikett och ska fungera som ett nytt lager, och det som tidigare var lager ska inrymma den nya tryckpressen.

– Den behöver cirka 100 kvadratmeter, så den är enorm. Bara tre år efter att ha flyttat in är vi i full gång med ombyggnad. Jag tänkte inte göra det så snart, men nu har vi 10 års jubileum och om du ska vara med i spelet så måste du satsa, säger Kjetil.

Eftersom det inte är någon annan i Skandinavien som producerar etiketter på en HP Indigo 20000, så öppnar det upp för export.

– Det vore kul att producera för utländska kunder. Och det har väckt uppmärksamhet på marknaden att jag är först ut med en så stor investering, berättar Kjetil.

Den nya HP Indigo 20000 ska till en början främst användas till etikettproduktion, men Digital Etikett ser också möjligheten att efter hand börja med att producera förpackningar av flexibelt material.

Tryckpressen levereras och installeras av Visutech som är HP Indigos partner i Norden. Maskinen anländer Gaupne den 11 juni, och sedan tar det cirka tre veckor innan den är färdiginstallerad.

HP-Indigo-20000-digital-press
HP Indigo 20000 Digital Press

Publicerat: 20180601

Westpak i Finland investerade nyligen i en HP Indigo 20000 Digital Press, som installeras under våren.


Som en del i omställningen till ny teknik och samtidigt fortsätta att bygga vidare på sitt befintliga High Resolution Printing koncept med högkvalitativt förpackningstryck, har Westpak investerat i HP Indigo 20000. Det är en medelstor rull-tryckpress för mångsidig produktion med hög kapacitet och som kan trycka på flexibla förpackningar. Westpak planerar att expandera verksamheten med nya kunder genom att kunna erbjuda mer flexibilitet och fler möjligheter med mindre upplagor och variabeldatatryck.
Westpak nämner mindre uppstartsspill, förmågan att trycka på en mängd olika material, mindre rengöring av tryckverktyg och minskad användning av lösningsmedelsbaserade färger som bara några av de många fördelarna med HP:s digitala tryckteknik.

Scandipac i Karlstad förädlar trycksaker och förpackningar digitalt med Scodix Ultra Pro inklusive folieenhet


ScandiPac
i Karlstad har investerat i en Scodix Ultra Pro inklusive Scodix Foil, för efterbehandling med partiellt lack samt foliering.

ScandiPac tillhör bildförlaget Pictura och producerar de flesta gratulationskort etc. för den svenska, norska och danska marknaden. När det gäller specialeffekter och förädling av trycksaker och förpackningar tillhör ScandiPac ett av de största företagen i Skandinavien.

HP Unveils Rigid Latex Printing Technology

New technology enables latex printing on multiple surfaces, including breakthrough HP White Latex Ink

News highlights

  • First true hybrid HP Latex Printing technology, offering both flexible and rigid printing
  • Introduces HP’s White Latex Ink, an industry breakthrough
  • First solution to produce totally odorless prints with eco-friendly, Original HP Latex water-based inks
  • Enables Print Service Providers to expand their offering and enter new markets

LaserTryk.dk i Danmark blir först i Norden med två stycken HP Indigo 12000!


lasertryk-logo 200x46Danska tryckerikoncernen Lasertryk.dk ökar flexibiliteten och höjer kvaliteten i sin digitala produktion genom att investera i två stycken nya HP Indigo 12000. Den första pressen är redan levererad och installerad av Visutech och den andra pressen ska installeras under april månad.

HP Indigo – det bästa av två världar
HP Indigo 12000 är ett högpresterande flaggskepp inom digitaltryck som trycker i B2-format och av absolut högsta tryckkvalitet. HP Indigo-tekniken förenar det bästa från två världar: offsettryckets höga kvalitet tillsammans med digitaltryckets alla fördelar, från låga uppstartskostnader till alla möjligheter med variabeldata.

Visutech expanderar och förstärker verksamheten med nya rekryteringar.


Henrik Dencker är från och med den 1 februari 2018 en del av Visutechs säljteam i Danmark. 
Tillsammans med Bjarne Petersen kommer Henriks huvudfokus vara de trycklösningar för etikett- och förpackningsbranschen som Visutech erbjuder genom HP Indigo.
Under perioden 2008 till slutet av 2016 byggde Henrik upp affärsenheten för kommersiell tryckproduktion hos klädföretaget Bestseller, där maskinparken på Bestseller Printhouse bland annat bestod av HP Indigo 5500, HP Indigo 5600 och HP Indigo 10 000.
Efter cirka ett år som business manager på IT-företaget Atea är Henrik Dencker nu tillbaka i grafiska branschen.

PunaMusta investoi digitaaliseen offsetiin ja hankkii Suomen ensimmäisen HP Indigo 12000 digipainokoneen.


Visutech Oy on myynyt HP Indigo 12000 digipainokoneen, joka on digitaalinen offsetpainokone B2-formaatissa. Tämä on ensimmäinen HP Indigo 12000, joka ylittää Suomen rajan. Visutech toimittaa ja asentaa uuden painokoneen Joensuuhun vuoden 2018 alussa.