Visutech levererar Sveriges första HP Latex R2000 till Ackert Reklam.


Sveriges första HP Latex R2000 hamnar hos Ackert Reklam AB i Mölndal, strax utanför Göteborg. Skrivaren levereras av Visutech i slutet av januari och installeras på produktionsanläggningen i Mölndal.

Ackert Reklam är specialiserade på produktion av rollup, banderoll, textilvepor, bildekor, reflexdekor och butiksmaterial. Ända sedan starten 1982 har verksamheten präglats av filosofin att alltid lösa kundernas behov av högklassig visuell kommunikation på ett så kostnadseffektivt sätt som möjligt. För att säkerställa högsta kvalitet sker tillverkningen utan mellan­händer i den egna produktionsanläggningen i Mölndal.

I linje med verksamhetsfilosofin väljer Ackert att investera i en HP Latex R2000. HP Latex R-serien är den första riktiga hybridlösningen med latexteknologi, och kombinerar HP:s välrenommerade teknologi för flexibla utskrifter med ny teknologi för utskrifter på plana material.

– Vi har sedan introduktionen av HP Latex-teknologin använt tekniken i vår produktion med gott resultat. Vi kompletterar nu vår produktion med HP Latex R2000, vilket ger oss möjlighet att även uppnå latex-kvalitet på skivmaterial. Våra kunder uppskattar att vi använder miljövänliga tekniker och ligger i framkant både gällande material och bläck, säger Martin Ackert VD på Ackert Reklam.

HP Latex-teknologin erbjuder oslagbar mångsidighet vad gäller materialval och applikationer. De olika materialen behåller sin ytstruktur och känsla vid utskrift med det hållbara och flexibla bläcket som har god fästförmåga och reptålighet. Det miljövänliga vattenbaserade bläcket ger luktfria utskrifter med lång hållbarhet.

Under Sign & Print Scandinavia som äger rum den 5–7 februari i Kistamässan ställer Visutech ut en HP Latex R-skrivare i montern.HP-Latex-R2000-Printer

För mer information, kontakta:
Christian Magnusson, Visutech
+46 (0)705 47 31 47 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

Publicerat: 181220

Skilltryck ökar kapaciteten med en ny HP Indigo digital offsetpress.


Drygt två år har gått sedan Skilltryck köpte en första HP Indigo digital offsetpress, en HP Indigo 5500. Den har tjänat så pass väl att det nu är läge att utöka kapaciteten och Skilltryck satsar därför vidare med den lite större och snabbare HP Indigo 7600.

Skilltryck är placerat i Skillingaryd som ligger utefter E4:an några mil söder om Jönköping. Skilltryck har levererat traditionellt arktryck till Gnosjöbygden i över 80 år, och har de senaste åren utvidgat marknaden mot hela södra Sverige. Tryckeriet har varit ett familjeföretag i två omgångar, nu senast i familjen Holmbergs ägo, som tog över för drygt 20 år sedan.

Precis som många andra har Skilltryck sett en förändring på marknaden de senaste åren och noterat trenden att kundtyperna har blivit fler och framförhållningen har blivit kortare vilket leder till att kunderna allt oftare efterfrågar mindre upplagor med snabbare leveranstid, men utan att vilja göra avkall på kvaliteten.

– Vi jobbar mycket med utskick av olika slag och märker att kunder oftast väljer att trycka mindre upplagor för att se om det funkar, sedan gör man små justeringar och trycker en ny liten upplaga, berättar Martin Holmberg, ägare och VD för Skilltryck.

HP Indigo – Digitaltryck med hög offsetkvalitet

HP Indigo-tekniken förenar det bästa från två världar: offsettryckets höga kvalitet tillsammans med digitaltryckets alla fördelar, från låga uppstartskostnader till alla möjligheter med variabeldata.

– HP Indigo har en teknik med flytande färg som kallas digital offset och faktum är att resultatet är väldigt likt vanligt offsettryck. I dag kan jag ta in jobbet och lägga det i den maskin där jag tjänar mest pengar. Kunden upplever ingen skillnad, det blir samma kvalitet varje gång, berättar Martin.

Den nya digitala tryckpressen har liksom den gamla sex färgverk och kan förutom vanligt 4-färgstryck med CMYK även trycka med Light Cyan och Light Magenta för att skapa mjukare tonövergångar och mer mättade färger. De extra färgverken kan dessutom användas för HP Indigo Digital Matte och HP Indigo Transparent ink för att ge trycket ett extra skydd eller för att skapa partiella effekter.

För mer information, kontakta:
Johan Gustafsson, Visutech
+46 (0)705 50 05 74 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Tack för ett fantastiskt Scanpack och firande av vårt 30-årsjubileum!


Tack alla som besökte oss under Scanpack och som bidrog till fantastiska dagar i Svenska Mässan.

I övre delen av vår monter var det seminariescenen och Visutech Digital Academy som var i centrum och besökarna fyllde på stolsraderna ordentligt vid alla de seminarier med intressanta talare och ämnen som det bjöds på.

Billes har uppgraderat maskinparken med ytterligare en HP Indigo 7900


Billes Tryckeri i Mölndal satsar vidare på digital offset med HP Indigo. Genom en investering av ännu en HP Indigo 7900 höjer Billes produktiviteten. Visutech levererade och installerade den nya HP Indigo 7900 i oktober och Billes digitala offsetpark består nu av en HP Indigo 12000, som trycker i B2-format, samt två stycken HP Indigo 7900, som båda är utrustade med sju färgverk.
HP-Indigo-7900-Digital-Press 300x182

HP Indigo – Digitaltryck med hög offsetkvalitet

HP Indigo-tekniken förenar det bästa från två världar: offsettryckets produktivitet och höga kvalitet tillsammans med digitaltryckets alla fördelar, såsom låga uppstartskostnader och alla möjligheter med variabeldata.

Med den nya tryckpressen ökar Billes både produktiviteten och flexibiliteten och möter den tilltagande efterfrågan på mindre upplagor med snabbare leveranstid utan att göra avkall på tryckets kvalitet.

Exakta utökar den digitala produktionskapaciteten med en HP Indigo 12000.


Exakta höjer kapaciteten, ökar flexibiliteten och vidgar utbudet i sin digitaltryckproduktion genom att investera i en HP Indigo 12000. Det är en digital offsetpress och ett högpresterande flaggskepp inom digitaltryck som trycker i B2-format och med absolut högsta tryckkvalitet.prod-12000-ny

Visutech levererar tryckpressen och installerar den hos Exakta i den nya anläggningen i Norra Hamnen i Malmö, dit Exakta flyttar in sin produktion i januari 2019. Man slår då samman fyra enheter som alla suttit på olika platser i Malmö och bildar en stor enhet i Norra Hamnen. I oktober flyttar Exakta även sitt huvudkontor dit.

Visutech har rekryterat Marius Andressen till säljteamet i Norge!

Marius-Andressen

Visutech fortsätter att växa och stärker organisationen med en ny rekrytering. Vi är glada att kunna meddela att Marius Andressen nu har anslutit till oss i Norge.

Från och med 1 oktober 2018 är det Marius Andressen som är ansvarig på Visutech för försäljning och kundutveckling inom segmentet General Commercial Print i Norge.

Etiketnørderne hos 4LABELS gør det umulige muligt


Logo 4labelsEn udpræget forståelse for kundernes behov, viljen til at gå det ekstra skridt for at løse umulige opgaver, og en målsætning om aldrig at gå på kompromis med kvalitet og miljø. Sammen med de rigtige medarbejdere og to digitale trykpresser fra HP Indigo er det nøglen til succes for den visionære og ambitiøse etiketproducent 4LABELS A/S i Onsild ved Hobro.

Da vi en varm sommerdag i juni 2018 sætter 4LABELS stævne for at høre, hvordan de på blot 10 år har formået at blive Gazelle-virksomhed hele to gange og haft mod til at bygge nyt domicil og udvide maskinparken, bliver vi budt velkommen af smilende medarbejdere i lyse lokaler med højt til loftet.

Larsson Offsettryck kompletterar maskinparken med en HP Indigo 5600


Larsson Offsettryck i Linköping har investerat i en HP Indigo 5600 tillsammans med en C.P. Bourg Booklet Maker. Larsson Offsettryck har som devis att kunna lösa alla typer av små eller stora produktioner och att det ska vara lätt att vara kund hos dem.

prod-5600-ny

Precis som många andra har Larsson Offsettryck noterat trenden att kunderna allt oftare efterfrågar mindre upplagor med snabbare leveranstid, men utan att vilja göra avkall på kvaliteten. De har lyssnat till sina kunders önskemål och därför satsar de nu på digital offset som komplement till sin befintliga konventionella offset.

– Vi har valt HP Indigo tack vare tryckets kvalitet, pressens flexibilitet och den höga servicenivån hos leverantören Visutech, säger Stefan Larsson, VD hos Larsson Offsettryck.

07 Media kåret til vinner i HP Inkspiration Awards 2018

Oya Oslo Guide 1-796x1024
HP Inkspiration Awards er en internasjonal konkurranse i regi av HP og Dscoop (Digital Solutions Cooperative) som bedømmer trykte produkter. 07 Media har her vunnet kategorien «Brosjyrer/flyers og kataloger» for region Nord-Europa. Anerkjennelsen er gitt i konkurranse med andre trykkerier i 11 land i Nord-Europa – fra Benelux, Norden og Baltikum.

Addbrand i Bankeryd ökar kapaciteten inom storformat med Skandinaviens första HP Latex 3200!


Addbrand i Bankeryd, som nyligen bytte namn från Kuvertteamet, väljer att investera i en HP Latex 3200. Det är den första av den modellen i Skandinavien och den levereras av Visutech. Den nya printern kommer att komplettera en äldre HP Latex-modell och Addbrand ökar därmed kapaciteten till det dubbla.

Latex-3200 front proto v8För Addbrand som är ISO-certifierade för både kvalitet och miljö är det viktigt att kunna leverera grafiska produkter av hög kvalitet och god miljö. HP Latex-teknologin med det miljövänliga vattenbaserade bläcket ger oslagbar mångsidighet vad gäller materialval och applikationer, samt luktfria utskrifter med lång hållbarhet.

PÅ Media investerar i en ny HP Indigo 5900 digital press som ger stora möjligheter


PÅ Media har signerat med Visutech för en helt ny 7-färgs digital offsetpress som erbjuder en stor palett med möjligheter. För PÅ Medias kunder innebär det att de kan vara extra kreativa till en rimlig kostnad Indigobok2 samt få snabba ledtider även vid utmanande effekttrycksaker.
Detta kommer att uppskattas varmt av de kreativa byråer, marknadsavdelningar och många fler som arbetar med tryckproduktion och vill sticka ut och vara mer unika med sina trycksaker.

Eson Pac lägger grunden för framtiden och ökar effektiviteten med HP Indigo 30000


Som ledande förpackningsspecialist för läkemedelsindustrin har Eson Pac valt att investera för framtiden. Med den nyinköpta HP Indigo 30000, en digital offsetpress för tryck av kartong i B2-format, uppnår Eson Pac flertalet effektivitetsvinster genom att automatisera och digitalisera produktionsprocessen.

– För att ha rätt förutsättningar i framtiden och kunna utveckla vårt on demand-koncept så var det nödvändigt med investeringar, berättar Niklas Bengtsson, försäljningsdirektör på Eson Pac.

Norska Digital Etikett i Gaupne storsatsar och investerar i en HP Indigo 20000 digital press.


Investeringen i en HP Indigo 20000 digital press innebär ett stort steg framåt för Digital Etikett, som blir först i Norge med en sådan maskin och först i Skandinavien med att använda den för etikettproduktion.

För tio år sedan ett startade Kjetil Hovland etikettproduktion i ett garage med två HP Indigo digitala tryckpressar från generation 2. De maskinerna byttes ut under 2013 till två nya HP Indigo digitala tryckpressar från generation 3 och den nya HP Indigo 20000 som nu installeras är från generation 4.

Westpak i Finland investerade nyligen i en HP Indigo 20000 Digital Press, som installeras under våren.


Som en del i omställningen till ny teknik och samtidigt fortsätta att bygga vidare på sitt befintliga High Resolution Printing koncept med högkvalitativt förpackningstryck, har Westpak investerat i HP Indigo 20000. Det är en medelstor rull-tryckpress för mångsidig produktion med hög kapacitet och som kan trycka på flexibla förpackningar. Westpak planerar att expandera verksamheten med nya kunder genom att kunna erbjuda mer flexibilitet och fler möjligheter med mindre upplagor och variabeldatatryck.
Westpak nämner mindre uppstartsspill, förmågan att trycka på en mängd olika material, mindre rengöring av tryckverktyg och minskad användning av lösningsmedelsbaserade färger som bara några av de många fördelarna med HP:s digitala tryckteknik.

Scandipac i Karlstad förädlar trycksaker och förpackningar digitalt med Scodix Ultra Pro inklusive folieenhet


ScandiPac
i Karlstad har investerat i en Scodix Ultra Pro inklusive Scodix Foil, för efterbehandling med partiellt lack samt foliering.

ScandiPac tillhör bildförlaget Pictura och producerar de flesta gratulationskort etc. för den svenska, norska och danska marknaden. När det gäller specialeffekter och förädling av trycksaker och förpackningar tillhör ScandiPac ett av de största företagen i Skandinavien.