Crimson dubblar sin kapacitet och breddar sitt utbud

– investerar i en HP Indigo 7900

Crimson Färglabb AB, en av Skandinaviens ledande proffsfotolabb och digitalt tryckeri väljer att återigen investera i HP Indigo. Den nya pressen är en del i en större satsning där Crimson väljer att utveckla den digitala verksamheten och introducera nya applikationer.
Med den nya pressen ökar Crimson både produktiviteten och flexibiliteten samt möter den tilltagande efterfrågan på mindre upplagor med snabba leveranstider utan att göra avkall på kvalitet. Pressen kommer att installeras av Visutechs kompetenta serviceteam under mars månad.

Digitaltryck med hög offsetkvalitet och spännande möjligheter med specialfärger

HP Indigos digitala tryckteknologi med flytande offsetfärg har offsettryckets höga produktivitet och kvalitet men innehar också digitaltryckets alla fördelar som låga uppstartskostnader, hög flexibilitet och alla möjligheter med variabeldata. HP Indigo leder utvecklingen inom digitala tryckfärger och erbjuder den största variationen i utbudet av specialfärger.

Digitaltryckta metallfärger – unikt för HP Indigo

Med HP Indigo ElectroInk Silver kan Crimson producera högkvalitativa tryck med metallfärg. Möjligheten att trycka metallfärger är en unik HP Indigo-funktion i den digitala tryckvärlden. HP Indigo Silver möjliggör inte bara silver utan ett brett utbud av metallfärger genom att helt enkelt och i en enda process trycka CMYK ovanpå silverlagret. Det gör att Crimson kan erbjuda exklusiv design av högt värde, samtidigt som de sparar in på kostsamt metallmaterial.

HP-Indigo-7900-Digital-Press 300x182
En färgrymd utöver det vanliga

Med sju färgverk i tryckpressen finns också tillgång till en färgrymd utöver det vanliga genom tryck med CMYK plus Orange, Violett och Grönt (HP IndiChrome Plus) samt simuleringar av PANTONE®-färgskalan som kan göras med hög precision direkt i tryckpressen.

– Vi har jobbat med HP Indigo tekniken och Visutech under många år, så valet av teknologi
var enkelt när vi nu satsar och bredda vårt produktutbud, säger Mark Isaacson, VD på Crimson.

 

För Mer information kontakta:

Patrik Agblad
Visutech
+46 (0)735 07 67 63
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Published: 2023-01-27

 

God Jul & Gott Nytt År!

Top Julhalsning
Vi önskar dig en härlig jul och ett glädjefyllt nytt år!

Vi tackar för ett fint samarbete under året som har gått och ser med spänning och hoppfullhet framemot vad 2023 för med sig.

Julen handlar om att ge. Därför har vi valt att stötta Läkare Utan Gränsers livräddande arbete. Med vår julgåva bidrar vi till livräddande vård - oavsett vem, var och varför.

Varma julhälsningar,

Visutech

MSF Julemblem 2022 Mailfot swe

 

 

Published: 2022-12-07

allmedia satsar på kvalitet och investerar i en HP Indigo


Malmöbaserade allmedia har efter noggrann utvärdering valt att ta nästa steg med digital offset från HP Indigo, en HP Indigo 7800 med sex färgverk som levererar högsta kvalitet. Visutech levererar och installerar den nya pressen hos allmedia under januari 2023.

Digitaltryck med hög offsetkvalitet och spännande möjligheter med specialfärger

HP Indigos digitala tryckteknologi med flytande offsetfärg har offsettryckets höga produktivitet och kvalitet men innehar också digitaltryckets alla fördelar som låga uppstartskostnader, hög flexibilitet och alla möjligheter med variabeldata. HP Indigo leder utvecklingen inom digitala tryckfärger och erbjuder den största variationen i utbudet av specialfärger. Med den nya tryckpressen ökar allmedia både produktiviteten och flexibiliteten och möter den tilltagande efterfrågan på mindre upplagor med snabbare leveranstid utan att göra avkall på tryckets kvalitet.

Specialmaterial och produktivitet

Med HP Indigo kan allmedia erbjuda ett större, mer mångsidigt och varierat utbud av tryckmaterial, med färgade papper, plast och transparenta material. Den nya tryckpressen klarar även av att trycka på tjockt material, upp till 400 micron, utan att gå ner i hastighet. Med funktionen EPM (Enhanced Productivity Mode), där man trycker med CMY istället för CMYK, ökar man hastigheten från 120 ppm till 160 ppm. Dessutom till en lägre körkostnad.

En färgrymd utöver det vanliga

Med sex färgverk i tryckpressen finns också tillgång till en färgrymd utöver det vanliga genom att använda Orange, Violet eller Grön i tillägg till CMYK för de riktigt utmanande PMS-färgerna. För fotoapplikationer i färg kan färgerna Light Cyan och Light Magenta användas och Light Black används med fördel till svartvita fotoapplikationer.

Jonas Rydje

 

– Investeringen i en HP Indigo är ett bevis på att allmedia satsar på kvalitet i första hand och med den nya tryckpressen kan vi bredda vårt utbud till våra kunder, säger Jonas Rydje VD för allmedia.

 

 

 

För Mer information kontakta:

Patrik Agblad
Visutech
+46 (0)735 07 67 63
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Published: 2022-12-07

Markbladet dubblar sin kapacitet med HP Indigo

– investerar i ytterligare en digital B2-press från HP Indigo.

Markbladet digitaltryck & printshop driver bland annat sajterna Fotoklok.se, Remoment.se, Framkalla.com och printasquare.com som är några av Sveriges främsta e-handelssajter för fotoapplikationer.

För sin produktion av fotoböcker har Markbladet Digitaltryck sedan tidigare redan en HP Indigo digital tryckpress i B2-format och väljer nu att komplettera med ytterligare en digital B2-press från HP Indigo, en HPI 12000 HD. Pressen kommer att stå sida vid sida med den HPI 12000 HD som man redan har i sina lokaler, den nya pressen kommer att installeras av Visutechs kompetenta serviceteam under våren 2023.

– Två av alla maskiner har alltid varit mitt måtto. Jag sover bättre då. E-handel är en känslig produktion, vi får aldrig stå stilla och nu kommer vi även klara topparna mycket bättre säger Tomas Hammarström, VD på Markbladet Digitaltryck.

Digitaltryck med hög offsetkvalitet och spännande möjligheter med specialfärger

HP Indigos digitala tryckteknologi med flytande offsetfärg har offsettryckets höga produktivitet och kvalitet men innehar också digitaltryckets alla fördelar som låga uppstartskostnader, hög flexibilitet och alla möjligheter med variabeldata. HP Indigo leder utvecklingen inom digitala tryckfärger och erbjuder den största variationen i utbudet av specialfärger.

12000 1200x600

Mjukare tonövergångar med sju färger

Tryckpressen är utrustad med sju färgverk och genom att komplettera processfärgerna CMYK med Light Cyan och Light Magenta uppnås en förbättrad bild med mjukare tonövergångar och mer mättade färger. Den extra färgen Light Light Black kan användas tillsammans med vanlig svart i tvåfärgstryck för svartvita monokroma fotografier och gör gråtonernas övergångar mjukare vilket förbättrar kvaliteten på trycket.

Tryck i HD-kvalitet

HP Indigo HD Imaging System är en banbrytande lösning med skrivhuvuden i HD-kvalitet som fördubblar tryckupplösningen och minskar färgpunkternas storlek med 30 % jämfört med icke-HD-pressar. Tack vare denna lösning levererar pressen tryck i HD-kvalitet med fantastisk skärpa och med maximal jämnhet. Tryckresultatet överstiger normal offsetkvalitet och skapar verkligen fördelar vid produktion av fotoapplikationer.

Flera raster

Med en HP Indigo digital HD-press finns möjligheten att välja mellan flera raster med olika täthet (175, 220, 250, 290 LPI, HMF-200), för att anpassa trycket efter applikationens förutsättningar.

PatrikA

 

– Med två HD-pressar har Tomas en minst sagt imponerande och unik setup. Det är tydligt att man inte kompromissar med tryckkvalitet och att man investerar för en fortsatt hög tillväxt, säger Patrik Agblad, Sales Executive GCP på Visutech.

 

För Mer information kontakta:

Patrik Agblad
Visutech
+46 (0)735 07 67 63
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Published: 2022-11-18

 

TMG investerar stort i Stockholm med en HP Indigo 15K


Taberg Media Group, en av Sveriges största leverantörer inom grafiska produkter och tjänster väljer återigen att investera i HP Indigo. I oktober installerade Visutech en HP Indigo 15K i TMGs lokaler i Bromma. Taberg Media Group är en av Visutechs största kunder med nu totalt fyra HP Indigo pressar i koncernen.

– Ökade krav på korta leveranstider med premiumkvalité och variabeltryck i större format
gjorde valet enkelt, säger Tomas Eklund, VD för TMG Sthlm AB

HP Indigo 15K – Digitaltryck med sex färgverk i B2-fomat

HP Indigo 15K är en högpresterande digital offsetpress som trycker i B2-format och med absolut högsta tryckkvalitet. En stor fördel med HP Indigo 15K är möjligheten till digitaltryck i B2-format, vilket både ökar produktionskapaciteten och breddar utbudet av applikationer. För TMG innebär det att man kan erbjuda kunderna den unika kombinationen av stort format och digitaltryck.

Fler färger öppnar upp för nya applikationsmöjligheter

Sex färgverk öppnar upp för nya applikationsmöjligheter med specialfärger samt ett större och mer mångsidigt utbud av tryckmaterial. Med primer i ett av de sex färgverken kan TMG erbjuda fler obestrukna papper och med vit färg i tryckpressen möjliggörs kreativa designlösningar på färgade papper och transparenta material. Ett extra färgverk kan också användas för Light Light Black som gör gråtonade övergångar mjukare vilket ytterligare förbättrar högkvalitativa bilder. HP Indigos digitala tryckteknologi med flytande offsetfärg besitter offsettryckets höga produktivitet och kvalitet men innehar också digitaltryckets alla fördelar såsom låga uppstartskostnader, hög flexibilitet och alla möjligheter med variabeldata.

– Vi på Visutech är stolta och glada över fortsatt och utökat förtroende. Med en HP Indigo 15K
kommer man åt nya applikationer och tillsammans med befintlig HP Indigo 7900 blir det ett komplett erbjudande, säger Patrik Agblad, Sales Executive GCP på Visutech.

HPI 15K

För Mer information kontakta:

Johan Gustafsson
Säljchef Visutech
+ 46 705 500 574
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Published: 2022-11-02

 

Finsk tryckerikoncern investerar i två Kyocera arkinkjet


En av Nordens största tryckerikoncerner väljer att satsa på vattenbaserad arkinkjet och investerar i två Kyocera TASKalfa Pro 15000c. De nya pressarna levereras och installeras av Visutech under november månad.

Pressarna är utrustad med EFI Fiery RIP, extra feeder, stacker och bookletmaker. Kunden har också valt Kyoceras större bläcksystem med 3 liters bläck för att kunna komma åt ännu lägre körkostnader.

MicrosoftTeams-image-80 lr

Med inkjet från Kyocera maximeras produktiviteten

Kyocera TASKalfa Pro 15000c har hög anpassningsförmåga och en mängd olika efterbehandlingsalternativ, och fungerar optimalt för produktion av till exempel direktreklam, kataloger, manualer, bipacksedlar, tidskrifter, böcker och kuvert, men även civilgrafiska applikationer med något lägre färgtäckning. Med inkjet från Kyocera maximeras produktiviteten samtidigt som driftskostnader och även energiförbrukning minimeras. Kyocera TASKalfa Pro 15000c är noggrant konstruerad för att förbruka mindre elektricitet än sina konkurrenter och uppnår ett TEC-värde på 4,3 kWh. Det är oerhört lågt för en så stor och kraftfull produktionsmaskin.

Kyocera är en av världens främsta utvecklare av högteknologi med mer än 60 års erfarenhet och etablerad expertis inom bland annat inkjet. Kyocera har nu själva tagit steget in på marknaden för produktionsmaskiner med en helt egen maskin. Kyoceras inkjet-teknologi är högt ansedd i branschen, skrivhuvuden och andra komponenter utvecklade av Kyocera tillverkas redan idag till ett flertal av grafiska marknadens ledande varumärken inom inkjet.

Kyocera-JohanG

– Efter noggrann analys av kundens applikationer och beräkning av körkostnaderna jämfört med nuvarande maskinpark kommer kunden att bli mer effektiv och inte minst få en betydande kostnadsminskning på sin produktion. Dessutom kommer de att kunna öka sin kapacitet i linje med sina tillväxtambitioner.
Visutech är otroligt glada att kunden visar stort förtroende för Kyocera och Visutech som leverantör vilket kunden i sig har goda erfarenheter av sedan tidigare, säger Johan Gustafsson Sales manager Nordics, Visutech.

 

För Mer information kontakta:

Johan Gustafsson
Säljchef Visutech
+ 46 705 500 574
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Published: 2022-11-07

 


 

Suomalainen painokonserni investoi kahteen Kyocera-mustesuihkupainokoneeseen


Yksi Pohjoismaiden suurimmista painokonserneista on päättänyt panostaa ekologiseen vesipohjaiseen mustesuihkuteknologiaan ja investoi kahteen Kyocera TASKalfa Pro 15000c -arkkipainokoneeseen. Visutech toimittaa ja asentaa uudet painokoneet marraskuun aikana.

Painokoneiden mukana toimitetaan seuraavat varusteet: EFI Fiery RIP, lisäsyöttölaite, pinoamislaite ja niputtaja. Asiakas on myös valinnut Kyoceran suuremman kolmen litran mustejärjestelmän, jolla päästään vieläkin alhaisempiin käyttökustannuksiin.

MicrosoftTeams-image-80 lr

Kyoceran mustesuihkujärjestelmä maksimoi tuottavuuden

Kyocera TASKalfa Pro 15000c -painokoneessa on korkea tuottavuus ja monipuoliset viimeistelyvaihtoehdot, ja se toimii optimaalisesti esimerkiksi suoramainonnan, luetteloiden, oppaiden, esitteiden, aikakauslehtien, kirjojen ja kirjekuorien tuotannossa, mutta myös muissa painotuotteissa, joissa värin peittoaste on sopiva. Kyoceran mustesuihkulaiteella maksimoidaan tuottavuus ja samalla minimoidaan käyttökustannukset sekä energiankulutus. Kyocera TASKalfa Pro 15000c on suunniteltu ympäristöä kunnioittaen ja se kuluttaa kilpailijoitaan vähemmän sähköä TEC-arvon ollessa vain 4,3 kWh. Tämä on uskomattoman alhainen arvo näin suurelle ja tehokkaalle tuotantolaitteelle.

Kyocera on yksi maailman johtavista korkean teknologian kehittäjistä, jolla on yli 60 vuoden kokemus ja vakiintunut asiantuntemus muun muassa mustesuihkutulostuksesta. Yhtiö on ottanut askeleen tuotantokoneiden markkinaan kehittämällä täysin oman arkkituotantojärjestelmän. Kyoceran mustesuihkutulostuspääteknologia on toimialalla arvostettua ja näitä komponentteja valmistetaan nykyisin useille graafisten markkinoiden johtaville mustesuihkutuotemerkeille.

Kyocera-JohanG– Teimme laajan ja huolellisen analyysiin asiakkaamme painotöistä. Tämän hankinnan myötä he pystyvät tehostamaan tuotantoaan ja saavuttamaan merkittäviä kustannussäästöjä. Lisäksi asiakas voi kasvattaa kapasiteettiaan kasvutavoitteidensa mukaisesti.
Visutech on erittäin iloinen siitä, että nykyinen asiakkaamme osoittaa tällä uudella investoinnilla jälleen suurta luottamusta palveluumme sekä luottamusta myös Kyoceran mustesuihkuteknologiaan, kertoo Johan Gustafsson Visutechin Pohjoismaiden myyntipäällikkö.

Lisätietoja

Johan Gustafsson
Säljchef Visutech
+ 46 705 500 574
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


 

 

Published: 2022-11-07

 

Eskils Tryckeri i Borås ökar sin kapacitet med en HP Indigo 15K


Eskils Tryckeri har återigen valt att investera i HP Indigos digitala tryckteknik och Visutech som leverantör när de nu investerar i en HPI 15K. Den nya pressen levereras lagom till jul och kommer att installeras av Visutechs serviceteam under januari månad.

HP Indigo 15 K - Digitaltryck med hög offsetkvalitet och spännande möjligheter med specialfärger

HP Indigos digitala tryckpress 15K är nästa generations marknadsvinnande digitalpress, som utnyttjar den banbrytande teknologin från världens bäst säljande B2 digitalpress.
HP Indigos digitala tryckteknologi med flytande offsetfärg har offsettryckets höga produktivitet och kvalitet men innehar också digitaltryckets alla fördelar som låga uppstartskostnader, hög flexibilitet och alla möjligheter med variabeldata. HP Indigo leder utvecklingen inom digitala tryckfärger och erbjuder den största variationen i utbudet av specialfärger.

15K lr

Vit färg och tryck på kartong

Med HP Indigo ElectroInk Premium White i tryckpressen kan Eskils erbjuda ett större, mer mångsidigt och varierat utbud av tryckmaterial, med färgade papper, plast och transparenta material. Den nya tryckpressen klarar även av att trycka på tjockt material, upp till 600 micron, vilket ger Eskils möjlighet att bredda sitt erbjudande och ta sig in på en ny marknad med förpackningar i kartong. Man får också möjligheten att trycka med specialfärger som Flourescent Pink och Invisible Yellow som endast syns när man belyser trycket med en UV-lampa.

En färgrymd utöver det vanliga

Med sju färgverk i tryckpressen finns också tillgång till en färgrymd utöver det vanliga genom tryck med CMYK plus Orange, Violett och Grönt (HP IndiChrome Plus) samt simuleringar av PANTONE®-färgskalan som kan göras med hög precision direkt i tryckpressen.

 

Henric-Wiklund– Investeringen i en HP Indigo 15K är ytterligare en tydlig markering att Eskils Tryckeri fortsätter sin satsning inom den grafiska branschen med en toppmodern maskinpark för ett brett och högkvalitativt sortiment, säger Henric Wiklund VD för Eskils Tryckeri AB

 

För Mer information kontakta:

Patrik Agblad
Visutech
+46 (0)735 07 67 63
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Published: 2022-11-08

 

Tak for besøget!

Bild tack lrTusinde tak til alle jer, der besøgte vores stand på Sign, Print & Pack.

Vi er glade for den store interesse, som Kyocera TASKalfa Pro15000c vakte blandt alle besøgende i Odense den 14. og 15. september.

– De fleste vidste at driftsomkostningerne er lave med inkjet, men det faktum, at kvaliteten også var så høj overraskede mange besøgende siger Henrik Dencker, Salgschef Danmark hos Visutech.

Vil du se flere billeder fra messen? Besøg os på på LinkedIn.

Sommarhälsning från Visutech

Glad sommar VisutechSommaren har nu kommit, och vi önskar er alla en riktigt härlig och avkopplande tid!Visutech service och support

Styrkan med att ha en bred och professionell serviceorganisation är att vi även under semesterperioden kan erbjuda kontinuerligt bra service. Öppettiderna och responstiden för Visutech Remote Support är samma som vanligt.

För att vi ska kunna ge dig bästa möjliga service ska du i första hand alltid kontakta Visutech Remote Support via Visutech Service App som finns installerad på pressdatorn. I andra hand ska du kontakta Visutech OPC som hjälper dig och förmedlar ärendet vidare till Visutech Remote Support.

Visutech Service App:

1. Gör en felanmälan via appen som finns installerad på pressdatorn. (Dubbelkolla gärna era kontaktuppgifter så att de är uppdaterade inför sommaren.)

2. En tekniker från Visutech Remote Support kontaktar er och påbörjar direkt felsökning på distans.

3. Om felet inte kan lösas på distans, tilldelas ärendet en servicetekniker som fortsätter arbetet ute på plats.

Längre leveranstider

Vi har under den senaste tiden märkt att det har skett en generell tidsökning när det gäller transporter, detta är något som också omfattar våra leveranser av reservdelar och förbrukningsmaterial till HP Indigo pressarna.
 
Vi vill på grund av detta uppmana er att ta med längre leveranstider i era beräkningar när ni beställer reservdelar och gör er månadsbeställning av förbrukningsmaterial. Försök därför att lägga era beställningar något tidigare än vad ni brukar göra.
 
Detta kan vara en bra säkerhetsåtgärd för att inte hamna i en situation där ni får stopp i er produktion. 

Visutech OPC

Telefon: +46 31 743 41 01
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

 

Published: 2022-06-28


 

Happy summer VisutechSummer has arrived, and we wish you all a nice and relaxing time!

Visutech service and support

The strength of having a great and professional service organization is that even during the holiday season, we can continuously offer good service. The hours and response times for Visutech Remote Support and OPC are the same as usual.

In order to give you the best possible service, you should always contact Visutech Remote Support via the Visutech Service App, installed on the press computer. As a second-hand option, you will contact Visutech OPC, who will assist you and forward the issue to the Visutech Remote Support.

Visutech Service App:

1. Report an issue via the Visutech Service App installed on the press computer.

2. A technician from Visutech Remote Support will contact you and immediately start remote troubleshooting.

3. If the problem cannot be resolved remotely, a service engineer is allocated to the case and will continue the work on site.

Extended delivery times

The general increase in delivery times throughout the logistics sector that we all experience at the moment affects also the deliveries of HP Indigo supplies, spare parts and consumables.
 
Due to potential delays in deliveries and as a safety measure - we would like to encourage you to plan ahead and place your consumables and spare part orders in due time to minimize the risk of running out of stock and stopping production.

Visutech OPC

Telefon: +46 31 743 41 01
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Published: 2022-06-28

Grafisk Digital investerar i sin första arkinkjet från Kyocera

Grafisk Digital i Bergen är en av Norges ledande produktionsbolag som specialiserat sig på tryck, kuvertering och elektronisk distribution av affärsdokument till företagsmarknaden. Nu väljer Grafisk Digital att investera för framtiden med att satsa på vattenbaserad arkinkjet och investerar i en Kyocera TASKalfa Pro 15000c. Den nya pressen levereras och installeras av Visutech i slutet av juni. Maskinen är utrustad med EFI Fiery RIP, 3 liters bläcksystem, dubbla feeders och dubbla stackers för att effektivt kunna hantera höga volymer. Grafisk Digital tar varje dag emot ca 36 000 filer som sedan ska göras om till Postscriptfiler med unika kommandon och skickas till Fiery RIP:en. Med en stor kapacitet på avläggaren (10 000 ark) innebär detta att maskinen kan producera i drygt två timmar obemannad. 

Med inkjet från Kyocera maximeras produktiviteten

Kyocera TASKalfa Pro 15000c har hög anpassningsförmåga och en mängd olika efterbehandlingsalternativ, och fungerar optimalt för produktion av till exempel direktreklam, kataloger, manualer, bipacksedlar, tidskrifter, böcker och kuvert, men även civilgrafiska applikationer med något lägre färgtäckning. Med inkjet från Kyocera maximeras produktiviteten samtidigt som driftskostnader och även energiförbrukning minimeras. Kyocera TASKalfa Pro 15000c är noggrant konstruerad för att förbruka mindre elektricitet än sina konkurrenter och uppnår ett TEC-värde på 4,3 kWh. Det är oerhört lågt för en så stor och kraftfull produktionsmaskin.

– När man producerar stora volymer är tillförlitlighet lika viktigt som snabbhet. Kyocera Pro TASKalfa 15000c kombinerar båda. Maskinen får ut 150 sidor i minuten och när det gäller tillförlitlighet kan man lita på att japanska Kyocera producerar pålitliga produkter, säger Marius Andressen, sales executive på Visutech AS.

Kyocera är en av världens främsta utvecklare av högteknologi med mer än 60 års erfarenhet och etablerad expertis inom bland annat inkjet. Kyocera har nu själva tagit steget in på marknaden för produktionsmaskiner med en helt egen maskin. Kyoceras inkjet-teknologi är högt ansedd i branschen, skrivhuvuden och andra komponenter utvecklade av Kyocera tillverkas redan idag till ett flertal av grafiska marknadens ledande varumärken inom inkjet.

Jarle Lysebo Grafisk Digital


– Arkbasert produksjon har gitt oss nødvendig fleksibilitet når vi håndterer mange små oppdrag i kombinasjon med ulike papirtyper og levering samme dag som kunde bestiller produksjon. Nå har vi funnet en maskin som kombinerer arkmaskinens fleksibilitet med inkjet-teknologiens driftssikkerhet. Den nye maskinen gir oss nødvendig kapasitet, og TASKalfa vil passe godt inn inn i vårt Fiery-miljø.
Dagliga ledare Jarle Lysebo, Grafisk Digital.

 

För Mer information kontakta:

Marius Andressen
Sales executive Visutech AS
+47 922 21 653
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

_______________________________________________

Grafisk Digital  er en av Norges ledende printsentraler og produserer og sender ut brev, faktura, purringer og annen informasjon for en rekke av landets bedrifter, kommuner og organisasjoner. Grafisk Digital holder til i nytt industribygg på Straume utenfor Bergen. Her har de en moderne maskinpark med stor kapasitet, som sikrer feilfri produksjon og levering til rett tid. Selv om utsendelsene generelt har gått ned de siste årene – har selskapet hatt en jevn økning. Grafisk Digital sender inn ca. 1 million konvolutter per måned til postkontoret i Bergen.

_______________________________________________

Visutech är verksamt sedan 1988 och har en stark position som helhetsleverantör av digitala lösningar för den grafiska branschen i Norden. Visutech är HP Indigos partner i Norden sedan lanseringen 1994. Verksamheten bedrivs i Sverige, Norge, Danmark och Finland med huvudkontor i Göteborg. För mer information se www.visutech.se.

Published: 2022-06-13


 

Grafisk Digital investerer i sin første arkinkjet fra Kyocera

 

Grafisk Digital i Bergen er en av Norges ledende produksjonsselskaper som spesialiserer seg på trykk, konvoluttering og elektronisk distribusjon av forretningsdokumenter til bedriftsmarkedet. Nå velger Grafisk Digital å investere for fremtiden ved å satse på vannbasert arkinkjet og investerer i en Kyocera TASKalfa Pro 15000c. Den nye pressen leveres og installeres av Visutech i slutten av juni. Maskinen er utstyrt med EFI Fiery RIP, 3 liters blekksystem, doble feeders og doble stackers for å kunne håndtere høye volumer effektivt. Grafisk Digital tar hver dag imot ca. 36 000 filer som siden skal gjøres om til Postscript-filer med unike kommandoer og sendes til Fiery RIP-en. På grunn av avleggerens store kapasitet (10 000 ark) kan maskinen produsere i drøyt to timer ubemannet.

Med inkjet fra Kyocera maksimeres produktiviteten  

Kyocera TASKalfa Pro 15000c har høy tilpasningsevne og en rekke forskjellige etterbehandlingsalternativer, og fungerer optimalt for produksjon av for eksempel direktereklame, kataloger, manualer, pakningsvedlegg, tidsskrifter, bøker og konvolutter, men også privatapplikasjoner med noe lavere fargedekning. Med inkjet fra Kyocera maksimeres produktiviteten samtidig som driftskostnadene og også energiforbruket minimeres. Kyocera TASKalfa Pro 15000c er omhyggelig konstruert for å bruke mindre elektrisitet enn sine konkurrenter, og oppnår en TEC-verdi på 4,3 kWh. Det er utrolig lavt for en så stor og kraftig produksjonsmaskin.

– Når man produserer store volumer, er pålitelighet like viktig som hastighet. Kyocera Pro TASKalfa 15000c har begge deler. Maskinen får ut 150 sider i minuttet, og når det gjelder pålitelighet, kan man sette sin lit til at den japanske Kyocera produserer pålitelige produkter, sier Marius Andressen, Sales Executive i Visutech AS.

Kyocera er en av verdens fremste utviklere av høyteknologi med mer enn 60 års erfaring og etablert ekspertise innen blant annet inkjet. Kyocera har nå selv tatt skrittet ut på markedet for produksjonsmaskiner med sin helt egen maskin. Kyoceras inkjet-teknologi er høyt ansett i bransjen. Skrivehoder og andre komponenter som er utviklet av Kyocera, produseres allerede i dag til flere av det grafiske markedets ledende varemerker innen inkjet.

Jarle Lysebo Grafisk Digital


– Arkbasert produksjon har gitt oss nødvendig fleksibilitet når vi håndterer mange små oppdrag i kombinasjon med ulike papirtyper og levering samme dag som kunde bestiller produksjon. Nå har vi funnet en maskin som kombinerer arkmaskinens fleksibilitet med inkjet-teknologiens driftssikkerhet. Den nye maskinen gir oss nødvendig kapasitet, og TASKalfa vil passe godt inn inn i vårt Fiery-miljø.
Dagliga ledare Jarle Lysebo, Grafisk Digital.

 

For mer informasjon, kontakt:

Marius Andressen
Sales executive Visutech AS
+47 922 21 653
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Grafisk Digital er en av Norges ledende printsentraler og produserer og sender ut brev, fakturaer, purringer og annen informasjon for en rekke av landets bedrifter, kommuner og organisasjoner. Grafisk Digital holder til i et nytt industribygg på Straume utenfor Bergen. Her har de en moderne maskinpark med stor kapasitet, som sikrer feilfri produksjon og levering til rett tid. Selv om utsendelsene generelt har gått ned de siste årene, har selskapet hatt en jevn økning. Grafisk Digital sender inn ca. 1 million konvolutter per måned til postkontoret i Bergen.

_______________________________________________

Visutech har drevet virksomhet siden 1988, og har en sterk stilling som helhetsleverandør av digitale løsninger for den grafiske bransjen i Norden. Visutech har vært HP Indigos partner i Norden siden lanseringen i 1994. Virksomheten drives i Sverige, Norge, Danmark og Finland, med hovedkontor i Göteborg. For mer informasjon, se www.visutech.se.

Oslo digitaltrykk satsar vidare med digitalt offsettryck

– investerar i en HP Indigo 7800


Oslo digitaltrykk i centrala Oslo satsar vidare på digital offset med HP Indigo. De har sedan tidigare en HP Indigo 5500 och nu byter den mot en HP Indigo 7800 och höjer därmed produktiviteten samtidigt som de utökar sina möjligheter. Oslo digitaltrykks nya HP Indigo 7800 har plats för sju färger, vilket öppnar upp för en mängd nya funktioner som erbjuder många kreativa applikationsmöjligheter.

Digitaltryckta metallfärger – unikt för HP Indigo

Med HP Indigo ElectroInk Silver kan Oslo digitaltrykk producera högkvalitativa tryck med metallic effekter. HP Indigo Silver möjliggör inte bara silver utan ett brett utbud av metallic färger genom att helt enkelt och i en enda process trycka CMYK ovanpå silver. Det gör att Oslo digitaltrykk kan erbjuda exklusiv design av högt värde, samtidigt som de sparar in på mer kostsam foliering.

Vit färg och tryck på kartong

Med HP Indigo ElectroInk Premium White i tryckpressen kan företaget erbjuda ett större, mer mångsidigt och varierat utbud av tryckmaterial, med färgade papper, plast och transparenta material. Den nya tryckpressen klarar även av att trycka på tjockt material, upp till 450 gsm, vilket ger Oslo digitaltrykk möjlighet att erbjuda sina kunder digitaltryckta förpackningar i mindre upplagor.

En färgrymd utöver det vanliga

Med sju färgverk i tryckpressen finns också tillgång till en färgrymd utöver det vanliga genom tryck med CMYK plus Orange, Violett och Grönt (HP IndiChrome Plus) samt simuleringar av PANTONE®-färgskalan som kan göras med hög precision direkt i tryckpressen.

Kristian-Hotvedt webb


– Vi ser fram til økt kapasitet for å betjene våre kunder. Vi har stadig flere oppdrag og begynner å få kapasitetsproblemer. Vi ser også fram til å tilby spesialeffekter som vi kan lage med f. eks. sølv, hvit og transparent. Med 7 fargeverk har vi gode gode muligheter, säger Kristian Hotvedt,

Daglig leder på Oslo digitaltrykk.

 

För Mer information kontakta:

Marius Andressen
Sales executive Visutech AS
+47 922 21 653
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

_______________________________________________

Oslo Digitaltrykk är ett väletablerat tryckeri med lång erfarenhet och har verksamhet i centrala Oslo. Sedan 1995 har man levererat både små och stora upplagor till näringsliv, organisationer, offentlig sektor men även till privatpersoner. För Oslo digitaltrykk  är målet att leverera snabbt och göra processen för kunden så enkel som möjligt. För mer information se www.oslodigitaltrykk.no

_______________________________________________

Visutech has been operating since 1988 and has a strong position as a comprehensive supplier of digital solutions for the graphic industry in the Nordic region. Visutech has been HP Indigo's partner in the Nordic region since its launch in 1994. Operations are conducted in Sweden, Norway, Denmark and Finland with headquarters in Gothenburg. For more information see www.visutech.se.

Published: 2022-05-23


 

Oslo digitaltrykk satser videre med digitalt offsettrykk

– investerer i en HP Indigo 7800

Oslo digitaltrykk i sentrum av Oslo satser videre på digital offset med HP Indigo. De har fra før en HP Indigo 5500, og nå bytter de den mot en HP Indigo 7800 og øker dermed produktiviteten samtidig som de utvider mulighetene sine. Oslo digitaltrykks nye HP Indigo 7800 har plass til sju farger, noe som åpner opp for en rekke nye funksjoner som tilbyr mange kreative applikasjonsmuligheter.

Digitaltrykte metallfarger – unikt for HP Indigo

Med HP Indigo ElectroInk Silver kan Oslo digitaltrykk produsere trykk av høy kvalitet med metallic-effekter. HP Indigo Silver muliggjør ikke bare sølv, men et bredt utvalg av metallic-farger. Gjennom én eneste prosess kan de ganske enkelt trykke CMYK oppå sølv. Det gjør at Oslo digitaltrykk kan tilby eksklusiv design av høy verdi, samtidig som de sparer inn på mer kostbar foliering.

Hvit farge og trykk på kartong

Med HP Indigo ElectroInk Premium White i trykkpressen kan bedriften tilby et større, mer allsidig og variert tilbud av trykkmateriale, med farget papir, plast og gjennomsiktige materialer. Den nye trykkpressen kan også trykke på tykt materiale, opptil 450 gsm, noe som gir Oslo digitaltrykk mulighet til å tilby kundene sine digitaltrykt emballasje i mindre utgaver.

Et fargerom utenom det vanlige

Med sju fargeverk i trykkpressen finnes det også tilgang til et fargerom utenom det vanlige gjennom trykk med CMYK pluss Oransje, Fiolett og Grønt (HP IndiChrome Plus) samt simuleringer av PANTONE®-fargeskalaen som kan gjøres med høy presisjon direkte i trykkpressen.

Kristian-Hotvedt webb
– Vi ser fram til økt kapasitet for å betjene våre kunder. Vi har stadig flere oppdrag og begynner å få kapasitetsproblemer. Vi ser også fram til å tilby spesialeffekter som vi kan lage med f. eks. sølv, hvit og transparent. Med 7 fargeverk har vi gode gode muligheter, säger Kristian Hotvedt,
Daglig leder på Oslo digitaltrykk.

 

For mer informasjon, kontakt:

Marius Andressen
Sales executive Visutech AS
+47 922 21 653
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Oslo Digitaltrykk är ett väletablerat tryckeri med lång erfarenhet och har verksamhet i centrala Oslo. Sedan 1995 har man levererat både små och stora upplagor till näringsliv, organisationer, offentlig sektor men även till privatpersoner. För Oslo digitaltrykk  är målet att leverera snabbt och göra processen för kunden så enkel som möjligt. För mer information se www.oslodigitaltrykk.no

_______________________________________________

Visutech har drevet virksomhet siden 1988, og har en sterk stilling som helhetsleverandør av digitale løsninger for den grafiske bransjen i Norden. Visutech har vært HP Indigos partner i Norden siden lanseringen i 1994. Virksomheten drives i Sverige, Norge, Danmark og Finland, med hovedkontor i Göteborg. For mer informasjon, se www.visutech.se.

Norge blir först ut med arkinkjet från Kyocera  
 

Ett interntryckeri i Norge väljer att satsa på vattenbaserad arkinkjet och investerar i en Kyocera TASKalfa Pro 15000c. Den nya pressen levereras och installeras av Visutech i slutet av juni.


Den nya pressen är utrustad med EFI Fiery RIP, extra feeder, stacker och bookletmaker. I tillägg till detta levereras även en inline trimmer och fyrkantsrygg från SDD. Kunden har också valt Kyoceras större bläcksystem med 3 liters bläck för att kunna komma åt ännu lägre körkostnader.

Med inkjet från Kyocera maximeras produktiviteten  

Kyocera TASKalfa Pro 15000c har hög anpassningsförmåga och en mängd olika efterbehandlingsalternativ, och fungerar optimalt för produktion av till exempel direktreklam, kataloger, manualer, bipacksedlar, tidskrifter, böcker och kuvert, men även civilgrafiska applikationer med något lägre färgtäckning. Med inkjet från Kyocera maximeras produktiviteten samtidigt som driftskostnader och även energiförbrukning minimeras. Kyocera TASKalfa Pro 15000c är noggrant konstruerad för att förbruka mindre elektricitet än sina konkurrenter och uppnår ett TEC-värde på 4,3 kWh. Det är oerhört lågt för en så stor och kraftfull produktionsmaskin.

– När man producerar stora volymer är tillförlitlighet lika viktigt som snabbhet. Kyocera Pro TASKalfa 15000c kombinerar båda. Maskinen får ut 150 sidor i minuten och när det gäller tillförlitlighet kan man lita på att japanska Kyocera producerar pålitliga produkter, säger Marius Andressen, Sales executive på Visutech AS.

Kyocera är en av världens främsta utvecklare av högteknologi med mer än 60 års erfarenhet och etablerad expertis inom bland annat inkjet. Kyocera har nu själva tagit steget in på marknaden för produktionsmaskiner med en helt egen maskin. Kyoceras inkjet-teknologi är högt ansedd i branschen, skrivhuvuden och andra komponenter utvecklade av Kyocera tillverkas redan idag till ett flertal av grafiska marknadens ledande varumärken inom inkjet.

 

För Mer information kontakta:

Marius Andressen
Sales executive Visutech AS
+47 922 21 653
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

_______________________________________________

Kyocera Group is a global company that is constantly creating new values at the cutting edge of technology. It operates in several business segments including industrial and automotive components, semiconductor components, electronic devices, communications, R&D and more. Kyocera Document Solutions has been supporting businesses for more than 60 years with innovative and sustainable printers, multifunctional products and solutions that contribute to smarter document management. For more information see www.kyoceradocumentsolutions.se

_______________________________________________

Visutech has been operating since 1988 and has a strong position as a comprehensive supplier of digital solutions for the graphic industry in the Nordic region. Visutech has been HP Indigo's partner in the Nordic region since its launch in 1994. Operations are conducted in Sweden, Norway, Denmark and Finland with headquarters in Gothenburg. For more information see www.visutech.se.

Published: 2022-05-19


 

Norge blir først ut med arkinkjet fra Kyocera

Et interntrykkeri i Norge velger å satse på vannbasert arkinjet og investerer i en Kyocera TASKalfa Pro 15000c. Den nye pressen leveres og installeres av Visutech i slutten av juni.

Den nye pressen er utstyrt med EFI Fiery RIP, extra feeder, stacker og bookletmaker. I tillegg til dette leveres også en inline trimmer og firkantrygg fra SDD. Kunden har også valgt Kyoceras større blekksystem med 3-litersblekk for å få enda lavere driftskostnader.


Med inkjet fra Kyocera maksimeres produktiviteten

Kyocera TASKalfa Pro 15000c har høy tilpasningsevne og en rekke forskjellige etterbehandlings-alternativer, og fungerer optimalt for produksjon av for eksempel direktereklame, kataloger, manualer, pakningsvedlegg, tidsskrifter, bøker og konvolutter, men også privatapplikasjoner med noe lavere fargedekning. Med inkjet fra Kyocera maksimeres produktiviteten samtidig som driftskostnadene og også energiforbruket minimeres. Kyocera TASKalfa Pro 15000c er omhyggelig konstruert for å bruke mindre elektrisitet enn sine konkurrenter, og oppnår en TEC-verdi på 4,3 kWh. Det er utrolig lavt for en så stor og kraftig produksjonsmaskin.

– Når man produserer store volumer, er pålitelighet like viktig som hastighet. Kyocera Pro TASKalfa 15000c har begge deler. Maskinen får ut 150 sider i minuttet, og når det gjelder pålitelighet, kan man sette sin lit til at den japanske Kyocera produserer pålitelige produkter, sier Marius Andressen, Sales Executive i Visutech AS.

Kyocera er en av verdens fremste utviklere av høyteknologi med mer enn 60 års erfaring og etablert ekspertise innen blant annet inkjet. Kyocera har nå selv tatt skrittet ut på markedet for produksjons-maskiner med sin helt egen maskin. Kyoceras inkjet-teknologi er høyt ansett i bransjen. Skrivehoder og andre komponenter som er utviklet av Kyocera, produseres allerede i dag til flere av det grafiske markedets ledende varemerker innen inkjet.

For mer informasjon, kontakt:

Marius Andressen
Sales executive Visutech AS
+47 922 21 653
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Visutech har drevet virksomhet siden 1988, og har en sterk stilling som helhetsleverandør av digitale løsninger for den grafiske bransjen i Norden. Visutech har vært HP Indigos partner i Norden siden lanseringen i 1994. Virksomheten drives i Sverige, Norge, Danmark og Finland, med hovedkontor i Göteborg. For mer informasjon, se www.visutech.se.

Visutech is expanding its product offering in Finland

– with Kyocera's digital production series of inkjet machines.


Since November 2021, Visutech has a close collaboration with Kyocera in Sweden, Norway and Denmark. Now Visutech and Kyocera have taken the next step and have extended the partnership into Finland. This makes Visutech able to include and provide its Finnish customers with products that are the best of two worlds in the printing industry. Since May 1, 2022, Visutech is a proud distributor of Kyocera for the Nordic Market.

"Kyocera's inkjet machines are a good complement to our existing range of digital offset presses. We are expanding our offering and continuing to add value to our customers. Together we are increasing the possibilities in terms of digital flexibility, first with the highest offset quality and now also with inkjet for large volumes at a very low driving cost. With Kyocera, we are now able to offer our customers ”the best of both worlds", says Jan-Olof Jungersten, CEO of Visutech.

Kyocera-TASKalfa-Pro-15000c
Kyocera TASKalfa Pro 15000c

"Our customers demand sheet-fed inkjet as a substitute to produce applications with lower color coverage and large volumes, products that today run-on existing toner machines and to some extent in conventional offset. Kyocera's inkjet machines offer exactly what they demand, but at a better TCO than what has been offered on the market so far," says Max Liljegren, Sales Manager at Visutech OY.

Kyocera TASKalfa Pro 15000c has high adaptability and a variety of finishing options, and works optimally for production of, for example, direct mail, catalogs, manuals, package leaflets, magazines, books and envelopes: It also works optimally for civil graphic applications with slightly lower color coverage.

With inkjet from Kyocera, productivity is maximized while minimizing operating costs and energy consumption. The Kyocera TASKalfa Pro 15000c is carefully designed to consume less electricity than its competitors, achieving a TEC value of 4.3 kWh. It is incredibly low for such a large and powerful production machine.

"When producing large volumes, reliability is just as important as speed. Kyocera Pro TASKalfa 15000c combines both. The machine gets 150 pages a minute and when it comes to reliability, you can rely on Japanese Kyocera to produce reliable products," says Johan Lidström, Vice President at Visutech.

Kyocera is one of the world's leading developers of high technology with more than 60 years of experience and established expertise in, among other things, inkjet. Kyocera has now entered the market for production machines with its own machine. Kyocera's inkjet technology is highly regarded in the industry, print heads and other components developed by Kyocera are already manufactured to several of the graphic market's leading brands in inkjet.

"Kyocera TASKalfa Pro 15000c is shown at Visutech Digital Academy in Mölndal, Sweden. Just book a private demo!" concludes Max Liljegren.

Johanna-Neiglick
Johanna Neiglick

– Visutech is a strong and experienced provider of digital solutions for graphic industry in the Nordic. It is a privilege to start cooperating with them.
Johanna Neiglick, Sales Manager - Inkjet Production Kyocera Document Solutions Finland Oy

 

 

For more information, please contact:

Jan-Olof Jungersten
CEO Visutech
+46 (0)70-525 07 30
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Johan Lidström
Vice CEO Visutech
+46 (0)735 15 56 44
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Max Liljegren
Sales Manager Visutech
+46 (0)703 17 33 23
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Johanna Neiglic
Sales Manager
Inkjet Production KYOCERA
Document Solutions Finland Oy
+358 40 768 4162
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

_______________________________________________

Kyocera Group is a global company that is constantly creating new values at the cutting edge of technology. It operates in several business segments including industrial and automotive components, semiconductor components, electronic devices, communications, R&D and more. Kyocera Document Solutions has been supporting businesses for more than 60 years with innovative and sustainable printers, multifunctional products and solutions that contribute to smarter document management. For more information see www.kyoceradocumentsolutions.se

_______________________________________________

Visutech has been operating since 1988 and has a strong position as a comprehensive supplier of digital solutions for the graphic industry in the Nordic region. Visutech has been HP Indigo's partner in the Nordic region since its launch in 1994. Operations are conducted in Sweden, Norway, Denmark and Finland with headquarters in Gothenburg. For more information see www.visutech.se.

Published: 2022-05-05

 


 

Visutech laajentaa tuotevalikoimaansa Suomessa

– Kyoceran mustesuihkukoneiden digitaalisella tuotantosarjalla.


Marraskuusta 2021 lähtien Visutech on tehnyt tiivistä yhteistyötä Kyoceran kanssa Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Nyt Visutech ja Kyocera ovat ottaneet seuraavan askeleen ja laajentaneet kumppanuutensa kattamaan myös Suomen markkinan. Näin Visutech pystyy tarjoamaan myös suomalaisille asiakkailleen parasta teknologiaa kahdesta maailmasta. Visutech on 1. toukokuuta 2022 alkaen Kyoceran ylpeä jakelija Pohjoismaiden markkinoilla.

"Kyoceran mustesuihkukoneet täydentävät hyvin nykyistä digitaalisten offset-väripainokoneiden valikoimaamme. Laajennamme tarjontaamme ja tuomme lisäarvoa asiakkaillemme. Yhdessä lisäämme mahdollisuuksia digitaalisen joustavuuden suhteen, ensin korkeimmalla offset-painolaadulla ja nyt myös suurten volyymeiden mustesuihkulla erittäin alhaisin käyttökustannuksin. Kyoceran avulla pystymme jatkossa tarjoamaan asiakkaillemme "molempien maailmojen parhaat puolet", sanoo Visutechin toimitusjohtaja Jan-Olof Jungersten.

"Asiakkaillamme on tarve arkkisyöttöisille mustesuihkulaitteille, jotta he voivat tuottaa sovelluksia, joissa on pienempi väripeitto ja suuret volyymit; tuotteille, joita tällä hetkellä ajetaan tooneri-pohjaisilla laitteilla ja jossain määrin perinteisessä offsetissa. Kyoceran mustesuihkulaitteet istuvat juuri tähän tarpeeseen, mutta paremmalla omistamisen kokonaiskustannuksilla kuin mitä markkinoilla on tähän mennessä tarjottu", toteaa Visutechin myyntipäällikkö Max Liljegren.

Kyocera-TASKalfa-Pro-15000c
Kyocera TASKalfa Pro 15000c

Kyocera TASKalfa Pro 15000c:n muunneltavuus ja erilaiset viimeistelyvaihtoehdot toimivat optimaalisesti esimerkiksi suoramarkkinoinnin, luetteloiden, käsikirjojen, pakkauslehtisten, aikakauslehtien, kirjojen ja kirjekuorien tuottamiseen. Se toimii myös optimaalisesti graafisissa sovelluksissa, joissa on hieman pienempi väripeitto.

Kyoceran mustesuihkulla tuottavuus maksimoidaan samalla, kun käyttökustannukset ja energiankulutus minimoidaan. Kyocera TASKalfa Pro 15000c on suunniteltu huolella kuluttamaan vähemmän sähköä kuin kilpailijansa, saavuttaen TEC-arvon 4,3 kWh. Se on uskomattoman matala niin suurelle ja tehokkaalle tuotantolaitteelle.

"Suuria määriä tuottaessa luotettavuus on yhtä tärkeää kuin nopeus. Kyocera Pro TASKalfa 15000c -laitteessa yhdistyvät molemmat. Kone tuottaa 150 sivua minuutissa ja voit luottaa japanilaisen Kyoceran tunnettuuteen erittäin kestävien ja luotettavien tuotteiden valmistajana", Visutechin varatoimitusjohtaja Johan Lidström sanoo.

Kyocera on yksi maailman johtavista korkean teknologian kehittäjistä, jolla on yli 60 vuoden kokemus ja vakiintunut asiantuntemus muun muassa mustesuihkutekniikasta. Kyocera on nyt astunut tuotantolaitteiden markkinoille omalla laitteellaan. Kyoceran mustesuihkuteknologia on alalla arvostettua, ja kirjoituspäitä ja muita Kyoceran kehittämiä komponentteja valmistetaan useille graafisten markkinoiden johtaville mustesuihkumerkeille.

"Kyocera TASKalfa Pro 15000c on esillä Visutech Digital Academyssa Mölndalissa, Ruotsissa. Tervetuloa yksityiseen demoon!" toteaa Max Liljegren lopuksi.

Johanna-Neiglick
Johanna Neiglick

 - Visutech on vahva ja kokenut digitaalisten ratkaisujen toimittaja graafiselle teollisuudelle Pohjoismaissa. On etuoikeus aloittaa yhteistyö heidän kanssaan.
 Johanna Neiglick, Myyntipäällikkö - Mustesuihkutuotanto
Kyocera Document Solutions Finland Oy

 

 

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä:

Jan-Olof Jungersten
Toimitusjohtaja Visutech
+46 (0)70-525 07 30
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Johan Lidström
Varatoimitusjohtaja Visutech
+46 (0)735 15 56 44
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Max Liljegren
Myyntipäällikkö Visutech
+46 (0)703 17 33 23
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Johanna Neiglic
Sales Manager
Inkjet Production KYOCERA
Document Solutions Finland Oy
+358 40 768 4162
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

_______________________________________________

Kyocera Group on globaali yritys, joka luo jatkuvasti uutta arvoa tekniikan terävimmässä kärjessä. Yritys toimii useilla liiketoimintasegmenteillä, mukaan lukien teollisuus- ja autoteollisuuden komponentit, puolijohdekomponentit, elektroniset laitteet, viestintä, T&K ja paljon muuta. Kyocera Document Solutions on tukenut yrityksiä yli 60 vuoden ajan innovatiivisilla ja kestävillä tulostimilla, monitoimituotteilla ja ratkaisuilla, jotka edistävät älykkäämpää asiakirjojen hallintaa. Lisätietoja osoitteesta www.kyoceradocumentsolutions.fi

_______________________________________________

Visutech on ollut toiminnassa vuodesta 1988 lähtien ja sillä on vahva asema pohjoismaisen graafisen teollisuuden digitaalisten ratkaisujen kattavana toimittajana. Visutech on toiminut HP Indigon kumppanina vuodesta 1994 lähtien, jolloin se saapui Pohjoismaiden markkinoille. Toimintaa harjoitetaan Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa, ja pääkonttori sijaitsee Göteborgissa. Lisätietoja osoitteesta www.visutech.se.

 

Published: 2022-05-05

 

 

 

 

 

Tack för besöket!

monter

Stort tack till alla er som besökte vår monter på Sign&Print-mässan.

Vi är glada över det stora intresset som Kyocera TASKalfa Pro15000c väckte bland alla besökare på Kistamässan 5-7 april.

– Under mässan har våra kunder gett oss ett bevis på att vi gjort rätt med vår satsning med Kyocera inkjet. Bredden på våra besökare har varit allt från interntryckerier till de största civiltryckerierna, vilket ytterligare är en bekräftelse på att körkostnader och tryckkvaliteten tilltalar hela branschen, säger Johan Gustafsson.

Vill du se mer bilder från mässan? Besök oss på LinkedIn.

DSC 0007-1024x683

"Inkjetmaskin det stora dragplåstret"

Läs om det stora dragplåstret på signprint.se.

yls52093015

"How color management increased the value of an already great machine!"

Läs hela artikeln av Morten B. Reitoft på inkish.news

 

Boka privat demo i Visutech Digital Center

Under februari månad har du möjlighet att uppdatera dig om det senaste från HP Indigo och bli först med att se nya Kyocera TASKalfa Pro 15000c.


Boka en privat demo för dig och dina kollegor och besök Visutech Digital Center i Mölndal på ett smittsäkert sätt.

I vårt democenter har vi både HP Indigo digitala tryckpressar och Kyocera arkmatad högvolymsinkjet.

Från HP Indigos breda utbud har vi både ark- och rullmatade digitala tryckpressar för såväl kommersiell som industriell produktion. Du får se prov på en mängd olika premiumtrycka applikationer som till exempel etiketter, förpackningar, säkerhetstryck och kommersiella broschyrer.

Kyocera TASKalfa Pro 15000c har hög anpassningsförmåga och en mängd olika efterbehandlingsalternativ, och fungerar optimalt för produktion av till exempel direktreklam, kataloger, manualer, bipacksedlar, tidskrifter, böcker och kuvert, men även civilgrafiska applikationer med något lägre färgtäckning.

Mer information och hur du bokar in dig hittar du här!

 Mid demo


Publicerad: 2022-02-04