Ellco Etikett Trykk investerar vidare i HP Indigo

ELLCO Etikett Trykk var först i Norge med att investera i etikettproduktion rulle till rulle med HP Indigo.

– Vi satsar hårt och vill växa. Investeringen är ett viktigt led i det arbetet. Kombinationen av lägre produktionskostnader och ökad produktivitet gör oss än mer flexibla när det exempelvis kommer till leveranstid i kombination med kvalitet.

Logistiska vinster så väl som produktionsrelaterade sådana bidrar till lönsamhet i små och mellanstora upplagor. Det är värdefullt för oss, menar Christian Egedius, VD.

Den produktivitet, flexibilitet och kvalitet som den nya maskinen bidrar med tillför med andra ord flera lönsamhetsaspekter.

– Det fanns flera fördelar för ELLCO att ta steget till en HP Indigo WS6600. Kapaciteten är förstås avsevärt högre än tidigare - ca 2,5 gånger högre. Till det kommer de vinster som maskinens integrerade ILP (InLinePriming) medför. ELLCO kommer nu med lätthet att kunna köra samtliga standardmaterial som i sin parallella flexoproduktion, berättar Rickard Ådén, Visutech.

ELLCO har även lagt till HP:s EPM-funktion (Enhanced Productivity Mode) som underlättar tryckningen till en lägre kostnad och en tryckhastighet på 40 m/min. Funktionen medför användning av tre färger istället för fyra, vilket i sig eliminerar den svarta färgen. En server omvandlar CMYK till CMY utan påverkan på varken prepress eller andra förberedande steg.

Allt detta bidrar till att ELLCO nu kommer att vara mer konkurrenskraftiga på de digitala mellanstora upplagorna med en brytpunkt så hög som 3000-4000 löpmeter jämfört med konventionell teknik.

Christian Egedius, tillsammans med fem andra delägare ser fram emot att kunna möta markanden med snabbare leveranser och flexibilitet i små och mellanstora upplagor.

ELLCO webb

 

För mer information, kontakta gärna
Rickard Ådén, Visutech:
+46 (0)31 - 743 41 00 eller
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


ELLCO Etikett Trykk, i Nittedal nära centrum av Oslo, startades 1985. Inom företaget finns 20-talet anställda, varav flera med närmare 40 års erfarenhet av flexibel dekal- och etikettproduktion. Företaget satsar hårt på att möta kunder med flexibilitet och snabba leveranstider - allt med utgångspunkt ifrån kunden. Företaget har idag 6 st delägare och omsättningen ligger i dagsläget kring ca 30 MNOK.