Gafs Kartong gör första Nordiska investeringen i Highcon

- världens första digitala konverteringsmaskin för förpackningar.

På Interpack kommer nu det glädjande beskedet från Visutech om den allra första Nordiska investeringen i Highcon Euclide™. I sin strävan efter att göra det yttersta för att överträffa kundernas förväntningar investerar nu Gafs Kartong i Värnamo i marknadens främsta digitala konverteringsmaskin för att skära och biga förpackningar helt digitalt.

Den här ”Direct-to-Pack-lösningen” bäddar för större flexibilitet och kostnadsbesparingar för små och medelstora upplagor. Highcon Euclide™ kombinerar patentsökt teknik för att skapa digitala
linjer för att biga och skära. Allt i hög hastighet med exakt precision och utan onödig tid för set up.

- Vi på Visutech är förstås oerhört glada att Gafs Kartong  tar ledningen i Norden av digitala konverteringslösningar, berättar en glad Johan Lidström, ansvarig för Postpresslösningar runt HP Indigo från Visutech och fortsätter.

- Med dagens medelstora och mindre upplagor blir vinsterna med en sådan här lösning så många fler. Kreativitet, flexibilitet och snabbhet, att kunna svara upp till förfrågningar on demand och implementering av variabeldata är bara några av fördelarna. Idag är förstås även logistik en mycket stor lönsamhetsfråga. Med Highcon Euclide™ blir det faktiskt möjligt med leveranstider på ner till bara några dagar, varför även problematiken med stora lagringsutrymmen nu blir allt mindre, menar Johan.

Visutech gratulerar Gafs och ser fram emot samarbetet!

Highcon-gafs-kartong


Gafs Kartong i Värnamo satsar hårt från konstruktion, prepress, tryck och stans fram till lagerhållning. Den mänskliga faktorn med det egna ögat och hantverket hålls högt av företaget som idag har ca 25 anställda och omsätter ca 40 MSEK.


Highcon grundades 2009 av Aviv Ratzman och Michael Zimmer. Företaget har utvecklat en innovativ Direct-to-Pack-lösning som kommer att förändra den befintliga marknaden för konvertering av kartong genom att öka hastigheten, eliminera kostsamma produktionssteg och samtidigt minska klimatpåverkan inom förpackningsproduktion.