Scanket A/S ser tydliga synergier av två HP Indigo med efterbehandling in-line

Scanket A/S är klara över att bibehålla sin position som störst aktör i Skandinavien på etikett- och flexibelt förpackningstryck. I linje med den strävan går förstås även företagets satsningar på att ständigt ligga i yttersta framkant produktionstekniskt.   

- Kunden och lösningen är vad som styr våra val i första hand. Flexibilitet, en lösningsorienterad inställning och en nära relation till kunderna är vår väg till affärsnytta, menar Martin Fundal, VD på Scanket.

Företaget var snabbt i sin omställning till digitalt etikett- och förpackningstryck och fann redan år 2000 sin första lösning i digital offset med HP Indigo. Åren har gått svindlande snabbt och nu tar man, efter flertalet HP Indigo-installationer, ännu ett steg. Satsningen är HP´s senaste release - en HP Indigo ws6800 som rullar i tvåskift jämsides med en HP Indigo ws6600.

- Här har vi nu en optimal lösning med två kompetenta maskiner i tvåskift som vi fritt kan flytta jobben emellan och då uppnår värdefulla logistiska vinster. Pressarna i sig erbjuder precis det jag kallar "HP-stabilitet" med högsta möjliga produktionshastighet och bibehållen kvalitet. Ett jobb som vi förut behövde en månad på oss att hantera tar oss idag faktiskt bara två dagar, fortsätter Martin nöjt.

7-färgstryck, primer och ytbehandling med lack, laminat, hotfoil och stansning. Med samtliga efterbehandlingsfunktioner in-line är det en leveransfärdig produkt som lämnar pressarna.

- Detta är ännu en av de stora produktionsfördelar vi uppnått med den nya maskinparken, som i sig blir till en kundfördel med lönsamhet som slutresultat. Snabba leveranser av högkvalitativa kreativa etiketter och flexibla förpackningar oavsett upplagans storlek. Det är inte sällan vi konverserar med kunder kring utvecklingen av deras produkter efter att ha sett dem i hyllan. Och det utbytet uppskattas verkligen, berättar Martin.

Minskat behov av lagringsutrymme samt en avsevärt lägre grad av handpåläggning har också resulterat i att betydelsefulla besparingar har kunnat genomföras.

- Det känns verkligen bra att vi tillsammans med Scanket har skapat den optimala lösningen för deras produktivitet och lönsamhet. Vi kan konstatera att synergierna av deras två HP Indigo med efterbehandling in line tydligt har skapat exakt den effektivitet som önskades, vilket förstås är mer än glädjande avslutar Bjarne Petersen, Visutech.

 martin scanket webb
Martin Fundal & Poul Vium