Göteborgstryckeriet investerar vidare i HP Indigo.

Kompletterar digitala offsetparken med ännu en press med efterbehandling inline.

Det har nog inte undgått någon att Göteborgstryckeriet inte låter något falla mellan stolarna när det kommer till att välja den främsta tekniken med ett tryckresultat utöver det vanliga. Medvetna kunder vittnar om den höga nivå tryckeriet levererar vare sig det gäller konventionell eller digital offset. Tryckeriet investerar nu vidare i digital offset.

Erfarenheterna av företagets HP Indigo 5500 har varit mycket goda. Kvaliteten är jämn och pressarna är kalibrerade för att lämna samma tryck oavsett konventionell eller digital tryckning.

– Vi sköter all färghantering och kalibrerar samtliga pressar mot samma målprofil och det fungerar mycket bra. HP Indigo 5500 är mycket effektiv och bjuder på god lönsamhet. Därför har vi valt att vidareinvestera i tekniken med ytterligare en HP Indigo 5500 som nu rullar även den. Den här gången med efterbehandling från C.P.Bourg inline, berättar Tobias Hinton.

Efterbehandlingen är, som bekant, ofta en flaskhals och här finns avsevärda möjligheter att effektivisera. Genom en högkvalitativ efterbehandling är det en färdig trycksak som efter big, fals och häftning lämnar pressen med en exakt fyrkantsrygg om man så önskar.

– Med det här tillskottet har vi faktiskt kunnat spara in en hel tjänst som tidigare varit ämnad för just efterbehandling. Vi arbetar verkligen effektivt genom att vi tar hem obestrukna papperskvaliteter som går direkt i pressen med ett fantastiskt slutresultat. Vi växer stadigt digitalt, säger Tobias glatt.

De sex färgstationerna används flitigt för färger som light cyan och light magenta. Den nya pressen erbjuder även möjligheten att jobba med täckvit.

– Ja, det är verkligen värdefullt för oss som ofta jobbar med applikationer som är lite utöver det vanliga att kunna erbjuda täckvit, menar Tobias.

När det kommer till färg och papper är åsikterna helt tydliga.

– Hos oss har tonertekniken inte längre någon framtid. Det vi kan erbjuda med flytande offsetfärger digitalt är något helt annat, avslutar Tobias Hinton.

Goteborstryckeriet webb 
HP Indigo 5500 med C.P. Bourg Booklet Maker ExPress


För mer information, kontakta gärna:
Johan Gustafsson, Visutech
+46 705-50 05 74
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.