Joma tillbaka till digital offset med HP Indigo

Hos Joma upplevs en allt större medvetenhet hos kunderna om tryckmetoder. I takt med detta ökar också kraven på att kunna göra sina pappersval med samma goda tryckresultat oavsett upplaga och tryckmetod.

På Jomas huvudkontor i Ljungby ryms två digitala produktionsavdelningar jämte den konventionella offsetproduktionen, förutom egen ateljé. Företaget servar så väl direktkunder som medvetna reklam- och produktionsbyråer.

Hos kunderna har man kunnat uppmärksamma ökat intresse och allt större medvetenhet och önskemål kring tryckmetod. I takt med detta ökar också kraven på att enkelt kunna göra sina pappersval med goda tryckresultat.

För att kunna leva upp till detta tillsammans med sina egna lönsamhetskrav, så har Joma nu valt att gå tillbaka till digital offset med en investering i HP Indigo 5500.

- Vi ville få ner våra kostnader samtidigt som det var viktigt för oss att lyssna till våra kunders önskemål. De eftersöker allt oftare leverans av mindre upplagor i högsta offsetkvalitet i paritet med vår konventionella produktion, menar Niclas Johannesson, VD och försäljningschef.

Företagets HP Indigo 5500 kommer att jobba jämte tre digitala tonermaskiner. Med sina sex färgstationer med flytande offsetfärg kan nu Joma enkelt matcha sina konventionella offsettryck. PMS-färger kan också enkelt simuleras.

- Kvalitetsglappet mellan vår digitala och konventionella produktion får inte vara för stort. Vi har i flera fall upplevt att tonertekniken inte räcker ända fram. Inte minst på obestrukna kvaliteter. Därför går vi tillbaka till en digital offsetproduktion för att komplettera vår offsetsida, avslutar Niclas Johannesson.


Joma webb3
Tina Eliasson och Niclas Johannesson, Joma Grafisk Produktion.

För mer information, kontakta:
Johan Gustafsson, Visutech på +46 (0)31 - 743 41 18 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.