Digaloo är fortsatt fokuserade på högkvalitativt digitalt offsettryck och investerar i en HP Indigo 7900

Under Drupa-mässan i Düsseldorf blev det klart att kvalitetsmedvetna Digaloo blir först ut i Stockholms-området med en HP Indigo 7900. Pressen levereras och installeras av Visuetch.

Den nya pressen är utrustad med sju stycken färgverk och har en inbyggd funktion för priming av media. Den är även försedd med HPs unika ”one-shot”-teknologi för produktion på syntetplaster, klarfilm etcetera samt även med ”Thick substrate kit” för produktion på material med tjocklek på upp till 460 micron.

Digaloo har sedan starten 2002 varit hängivna och trogna digital offset med HP Indigo. Inte så konstigt för ett tryckeri där hög kvalitet, service och flexibilitet ses som viktiga faktorer. Och som Digaloo själva uttrycker det:

”Vi brukar kalla det för digital offset för att det har lika hög kvalitet som traditionellt offsettryck, samtidigt som det bibehåller digitaltryckets alla fördelar i form av korta leveranstider, kostnadseffektivitet vid små upplagor och möjlighet till variabeltryck.”

HP-Indigo-7900-digital-press Digaloo Den nya pressen HP Indigo 7900 hos Digaloo levererades och installerades av Visutech.