Markbladet digitaltryck utökar kvalitén med en 7:e tryckfärg speciellt för svartvita bilder


Markbladet digitaltryck och printshop
fokuserar på fotoapplikationer som t.ex. fotoböcker, fotokalendrar, gratulationskort, professionella fotografier och mycket mera i sina två HP Indigo digitala tryckpressar. I somras investerade de i en ny HP Indigo 7900 och då fanns möjlighet till att utöka med ett 7:e färgverk, vilket nu är installerat. 

Den extra färgen Light Black används tillsammans med vanlig svart i tvåfärgstryck för svartvita monokroma fotografier. Light Black gör gråtonernas övergångar mjukare och förbättrar kvaliteten på bilderna.

”Vi har kunder som kräver hög kvalité på svartvita tryck utan färgstick och med Light Black uppnår vi detta. Vi trycker tvåfärgstryck till samma, eller till och med bättre, kvalité än om vi hade tryckt dem i fyrfärg. Resultatet är bättre än förväntat”, säger Tomas Hammarström från Markbladet digitaltryck och printshop. 

Sedan tidigare har Markbladet digitaltryck redan extra färgverk för färgerna Light Cyan och Light Magenta, vilka kompletterar processfärgerna CMYK. När de används tillsammans uppnås en förbättrad bild med mjukare tonövergångar och mättade färger och de tryckta fotografierna får ett fotorealistiskt utseende av samma kvalitet som traditionellt framkallade fotografier.

Tomas-Hammarstrom HP-Indigo-7900-Digital-Press 150
Tomas Hammarström
Marklbladet Digitaltryck & Printshop
HP Indigo 7900 digital press