Fina framgångar under inledningen av det nya halvåret.


Det har varit en strålande inledning av det nya halvåret för Visutech som under årets tredje kvartal har levererat och installerat flertalet nya maskiner.

Green Graphic från Ikast i Danmark har tagit ett första, men väldigt stort, kliv in i HP Indigos digitala trycklösningar och investerat i en HP Indigo 12 000. Green Graphic är ett stort kommersiellt tryckeri och bedriver sin verksamhet som en ren underleverantör till reklambyråer och andra tryckerier.

Den nya B2-pressen ersätter tonerbaserad utrustning och Green Graphic vill med det lyfta tryckkvaliteten och öppna möjligheter med mer lönsam digital offsetproduktion för såväl nya som befintliga applikationer. Dessutom skapar investeringen möjlighet för en mer ekonomisk produktion av högkvalitativa jobb i små volymer, som hittills tryckts i deras stora offsetmaskiner.

Ecco Print från Hirtshals i Danmark satsar vidare med HP Indigo och har investerat i både en HP Indigo ws6800 och en ABG Digicon Series 3 för att tillgodose en kraftigt ökande ordervolym. Eccoprint flyttar till en ny produktionsanläggning i Hjørring där den nya utrustningen installeras.

Exakta Print kompletterar sin produktionsutrustning med Bourg Binder BB3102 inklusive iläggare Bourg Book Loader (BBL) samt in-line med CMT-330TC treknivstrimmer. Det är en robust men flexibel limbindare som kan använda både EVA-lim och PUR-C-lim och producera 400 böcker/timme med EVA-lim respektive 285 böcker/timme med PUR-C-lim.

Med Bourg Book Loader kan Exakta Print ladda ett stort antal bokblock (upp till 120 block beroende på tjocklek) och maskinen matar sedan automatiskt in blocken i limbindaren utan att någon behöver stå och handmata.

Den nya CMT 330 trekniven kan enkelt växla mellan att användas som in-line eller off-line. Böckerna laddas automatiskt när den användas in-line och när den används off-line laddas böckerna manuellt via en stapeliläggare. Både limbindaren och trekniven är utrustade med streckkodsläsare för säkrare produktion.

AJ E-print AB byter ut sitt befintliga efterbehandlingssystem till en Bourg Booklet Maker BM-e, som är en komplett efterbehandlingsutrustning med trimning, häftning och falsning för digital och konventionell produktion, för att möta ökade krav på perfekt efterbehandling. Utrustningen står off-line och servar flertalet olika digitalprintrar och tanken är att så mycket som möjligt av efterbehandlingen ska hanteras via det nya systemet från C.P. Bourg. Att valet av leverantör blev Visutech är tack vare Visutechs stora serviceorganisation med flertalet kunniga tekniker med goda erfarenhet av C.P. Bourg.

ScandiPac i Karlstad har investerat i en Scodix Ultra Pro inklusive Scodix Foil, för efterbehandling med partiellt lack samt foliering. Att utrustningen är digital medför ScandiPac helt nya möjligheter, som att kunna köra små upplagor och slippa lagerhållning på vissa produkter samt att kunna personalisera förädlingen av trycksakerna.

För mer information, kontakta:
Johan Lidström, Sales Manager, Visutech
+46 (0)31 - 743 41 05 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.