PunaMusta satsar på digital offset och investerar i Finlands första HP Indigo 12000 Digital Press.


Visutech i Finland har sålt en HP Indigo 12000 Digital Press, en digital offsetmaskin i B2-format. Det är den första HP Indigo 12000 som korsar den finska gränsen. Visutech levererar och installerar den nya pressen på produktionsanläggningen i Joensuu i början av 2018.

Den nya digitala offsetpressen trycker i B2-format har sex färgverk som ger möjlighet till absolut högsta tryckkvalitet. Optimizer är en inbyggd mjukvara på pressen för produktionseffektivitet, som kan ge upp till 40% högre produktivitet. En algoritm som genereras av artificiell intelligens optimerar produktionskön för en oavbruten tryckproduktion genom att använda HP Indigos unika möjlighet till att få ut provtryck medan produktionen fortgår.

Med HP Indigo 12000 ökar flexibiliteten och nya möjligheter skapas för PunaMustas kunder.

”Den nya HP Indigo 12000 kommer att vara ett utmärkt komplement till vår befintliga offsetpark. Med dess flexibilitet passar den digitala offsetpressen för ett brett utbud av våra produkter. Kvaliteten hos digitalt offsettryck matchar traditionellt offsettryck och vi är väldigt glada över alla de möjligheter som denna nya utrustning medför”, säger Jari Avellan, VD för PunaMusta.

PunaMusta Oy är en del av tryckerikoncernen Pohjois-Karjalan Kirjapaino och har en omfattande maskinpark, från mindre digitala maskiner för små upplagor till större offsetpressar som möjliggör miljontals upplagor. Tryckning av tidskrifter och magasin är en av deras främsta styrkor, men de trycker också dagstidningar, broschyrer och storformat. De främsta marknaderna för PunaMusta är Finland, övriga Norden samt Ryssland.

HP-Indigo-12000-Digital-Press-300x141För mer information, kontakta:
Johan Lidström, Visutech
+46 (0)735 15 56 44 eller
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
HP Indigo 12000 digital press