Scandipac i Karlstad förädlar trycksaker och förpackningar digitalt med Scodix Ultra Pro inklusive folieenhet


ScandiPac
i Karlstad har investerat i en Scodix Ultra Pro inklusive Scodix Foil, för efterbehandling med partiellt lack samt foliering.

ScandiPac tillhör bildförlaget Pictura och producerar de flesta gratulationskort etc. för den svenska, norska och danska marknaden. När det gäller specialeffekter och förädling av trycksaker och förpackningar tillhör ScandiPac ett av de största företagen i Skandinavien.

- Vi har en unik maskinpark för att göra fina specialeffekter och förädla trycksaker och förpackningar. Vi söker hela tiden efter nya effekter och till vår maskinpark adderar vi nu Scodix Ultra Pro, en maskin som tilldrog sig de flesta besökarna på Drupamässan 2016 i Tyskland, säger Karl-Åke Ilberg, VD på ScandiPac.

- ScandiPac köper folieklichéer för cirka 1,5 miljoner SEK per år. Tack vare den digitala tekniken i Scodix kommer vi i flera fall istället kunna foliera eller partiellacka direkt efter en PDF-fil som maskinen läser av. Vi slipper då både leveranstider för klichéer samt avancerade maskininställningar, fortsätter Karl-Åke.

Den digitala tekniken medför också att man kan köra mindre upplagor och slippa lagerhållning av vissa produkter samt att man kan köra små testupplagor för att utvärdera en specifik produkt innan den trycks i en större upplaga.

Scandipac ser givetvis fram emot att andra tryckerier och reklambyråer belägger och nyttjar deras nya investering.

Scandipac scodix webb
Karl-Åke Ilberg, VD ScandiPac, granskar ett förädlat tryckark
tillsammans med operatören Arnie Ilberg framför nyinvesteringen
Scodix Ultra Pro med Scodix Foil.