Skilltryck ökar kapaciteten med en ny HP Indigo digital offsetpress.


Drygt två år har gått sedan Skilltryck köpte en första HP Indigo digital offsetpress, en HP Indigo 5500. Den har tjänat så pass väl att det nu är läge att utöka kapaciteten och Skilltryck satsar därför vidare med den lite större och snabbare HP Indigo 7600.

Skilltryck är placerat i Skillingaryd som ligger utefter E4:an några mil söder om Jönköping. Skilltryck har levererat traditionellt arktryck till Gnosjöbygden i över 80 år, och har de senaste åren utvidgat marknaden mot hela södra Sverige. Tryckeriet har varit ett familjeföretag i två omgångar, nu senast i familjen Holmbergs ägo, som tog över för drygt 20 år sedan.

Precis som många andra har Skilltryck sett en förändring på marknaden de senaste åren och noterat trenden att kundtyperna har blivit fler och framförhållningen har blivit kortare vilket leder till att kunderna allt oftare efterfrågar mindre upplagor med snabbare leveranstid, men utan att vilja göra avkall på kvaliteten.

– Vi jobbar mycket med utskick av olika slag och märker att kunder oftast väljer att trycka mindre upplagor för att se om det funkar, sedan gör man små justeringar och trycker en ny liten upplaga, berättar Martin Holmberg, ägare och VD för Skilltryck.

HP Indigo – Digitaltryck med hög offsetkvalitet

HP Indigo-tekniken förenar det bästa från två världar: offsettryckets höga kvalitet tillsammans med digitaltryckets alla fördelar, från låga uppstartskostnader till alla möjligheter med variabeldata.

– HP Indigo har en teknik med flytande färg som kallas digital offset och faktum är att resultatet är väldigt likt vanligt offsettryck. I dag kan jag ta in jobbet och lägga det i den maskin där jag tjänar mest pengar. Kunden upplever ingen skillnad, det blir samma kvalitet varje gång, berättar Martin.

Den nya digitala tryckpressen har liksom den gamla sex färgverk och kan förutom vanligt 4-färgstryck med CMYK även trycka med Light Cyan och Light Magenta för att skapa mjukare tonövergångar och mer mättade färger. De extra färgverken kan dessutom användas för HP Indigo Digital Matte och HP Indigo Transparent ink för att ge trycket ett extra skydd eller för att skapa partiella effekter.

För mer information, kontakta:

Johan Gustafsson, Visutech
+46 (0)705 50 05 74 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.