Markbladet Digitaltryck visar på stark framåtanda

– först i Norden med en HP Indigo 12000 HD.


Markbladet digitaltryck & printshop ligger bakom sajten Fotoklok, en av Sveriges främsta e-handelssajter för fotoapplikationer, och lanserade nyligen även appen Remoment där användaren kan skapa fotoböcker automatiskt utifrån smarta algoritmer direkt i sin telefon.

Två HP Indigo-pressar för fotoboksproduktion

För sin produktion av fotoböcker har Markbladet Digitaltryck sedan tidigare två HP Indigo digitala tryckpressar i SRA3-format, men växlar nu upp i både format och kvalitet. Den nya digitala offsetpressen i B2-format skapar möjligheter för Markbladet Digitaltryck till att utveckla sitt utbud av fotoapplikationer till fler format och även till att höja den redan mycket höga tryckkvaliteten.

Uppgradering med nya HP Indigo 15K HD-funktioner

Under våren lanserade HP den nya modellen HP Indigo 15K HD och Markbladet Digitaltrycks HP Indigo 12000 HD kommer att uppgraderas med de nya funktionerna. Tryckpressen levereras och installeras av Visutech i slutet av sommaren.

Mjukare tonövergångar med sju färger

Tryckpressen är utrustad med sju färgverk och genom att komplettera processfärgerna CMYK med Light Cyan och Light Magenta uppnås en förbättrad bild med mjukare tonövergångar och mer mättade färger.
Den extra färgen Light Light Black kan användas tillsammans med vanlig svart i tvåfärgstryck för svartvita monokroma fotografier och gör gråtonernas övergångar mjukare vilket förbättrar kvaliteten på trycket.

Tryck i HD-kvalitet

HP Indigo HD Imaging System är en banbrytande lösning med skrivhuvuden i HD-kvalitet som fördubblar tryckupplösningen och minskar färgpunkternas storlek med 30 % jämfört med icke-HD-pressar. Tack vare denna lösning levererar pressen tryck i HD-kvalitet med fantastisk skärpa och med maximal jämnhet. Tryckresultatet överstiger normal offsetkvalitet och skapar verkligen fördelar vid produktion av fotoapplikationer.

Flera raster

Med en HP Indigo digital HD-press finns möjligheten att välja mellan flera raster med olika täthet (175, 220, 250, 290 LPI, HMF-200), för att anpassa trycket efter applikationens förutsättningar. 
En av funktionerna som kommer med uppgraderingen av tryckpressen är ett nytt stokastiska FM-raster. Det nya rastret höjer tryckkvaliteten till en helt ny och enastående nivå, med bland annat ökad skärpa i detaljerade bilder eller foton och i halvtonstexter samt att det helt eliminerar moirémönster.

För mer information, kontakta:

Johan Gustafsson, Visutech, på +46 (0)705 50 05 74 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

_______________________________________________

Visutech är verksamt sedan 1988 och har en stark position som helhetsleverantör av digitala lösningar för den grafiska branschen i Norden. Visutech är HP Indigos partner i Norden sedan lanseringen 1994. Verksamheten bedrivs i Sverige, Norge, Danmark och Finland med huvudkontor i Göteborg. För mer information se www.visutech.se.

 

Publicerad: 200608