LOS Digital i Norge satsar vidare på digital offset och är först ut i Norden med en HP Indigo 15K HD.


LOS Digital AS i Larvik, Vestfold, har redan en av de modernaste och mest uppdaterade maskinparkerna i Nordeuropa och investerar nu i en av de två första HP Indigo 15K HD-pressarna i Europa.

LOS Digital AS visar nu ett tydligt fokus på att även satsa inom segmentet Folding Carton. Tillsammans med den nya tryckpressen som kan hantera material i en tjocklek av 600 mikron, investerar LOS Digital också i en KAMA ProFold 74 fals- och limmaskin.

Den digitala tryckpressen HP Indigo 15K HD är utrustad med nyheten HDFM-raster som innebär oändliga möjligheter för premiumapplikationer.

HP Indigo HD Imaging System är en banbrytande lösning med skrivhuvuden i HD-kvalitet som fördubblar tryckupplösningen och minskar färgpunkternas storlek med 30 % jämfört med icke-HD-pressar. Tryckpressen levererar tryck i HD-kvalitet med fantastisk skärpa och med maximal jämnhet som vida överstiger normal offsetkvalitet, vilket skapar fördelar vid produktion av exklusiva applikationer.

Det nya FM-rastret är stokastiskt raster som höjer tryckkvaliteten till ytterligare en ny och unik nivå, med bland annat ökad skärpa i detaljerade bilder eller foton och i halvtonstexter samt att det helt eliminerar moirémönster.

Den nya tryckpressen HP Indigo 15K HD levereras och installeras av Visutech i juli.

För mer information, kontakta:

Marius Andressen, Visutech, på +47 922 21 653 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

_______________________________________________

LOS Digital AS började med digitaltryck redan 1993. Företaget investerade kraftigt 1999 och har sedan dess vuxit till att bli ett av Nordens största och ledande digitala tryckerier. Under 2010 fusionerades LOS Digital med Hortensföretaget PrintXpress, och 2011 samlokaliserades verksamheterna i Larvik. För mer information se www.losdigital.no.

_______________________________________________

Visutech är verksamt sedan 1988 och har en stark position som helhetsleverantör av digitala lösningar för den grafiska branschen i Norden. Visutech är HP Indigos partner i Norden sedan lanseringen 1994. Verksamheten bedrivs i Sverige, Norge, Danmark och Finland med huvudkontor i Göteborg. För mer information se www.visutech.se.

 

Publicerad: 200703