Boxon fortsätter att satsa på digital tryckteknik från HP Indigo

Först i Norden med en HP Indigo 6900 uppgraderad till HP Indigo 6K.


prod HPI6KBoxon är en av Nordens främsta förpackningsleverantörer har producerat etiketter med HP Indigo sedan många år, först med en HP Indigo 4X00, och sedan 2015 när maskinparken moderniserades med en HP Indigo WS6800. Nu satsar Boxon vidare på digital tryckteknik från HP Indigo och blir först i Norden med en HP Indigo 6900 uppgraderad till HP Indigo 6K

Den nya tryckpressen har redan blivit levererad och installerad av Visutech och producerar för fullt på Boxons produktionsanläggning i Borås.

Uppgraderad med nya HP Indigo 6K-funktioner

Under våren lanserade HP en ny produktportfölj med digitala tryckpressar och Boxons HP Indigo 6900 har uppgraderats med de senaste funktionerna som finns i modellen HP Indigo 6K. Med den senaste HP Indigo-teknologin i sin nya tryckpress är Boxon väl rustade för framtiden.

  • Spot Master är ett nytt verktyg för färgautomatisering som gör det möjligt för Boxon att få fram ett varumärkes specifika färg inom bara några minuter.
  • Brand Protection innefattar flera helt nya adaptiva säkerhetslösningar för varumärkesskydd och kan ge etiketterna flera skyddslager såsom osynliga färger, unika QR koder och variabeldata samt mycket mer. Och allt kan tryckas i ett pass.
  • HP Predictive Press Care är en molnbaserad HP PrintOS-applikation som optimerar och planerar in förebyggande underhåll till den mest effektiva tidpunkten, samt ger tidigt varningssignaler om förestående problem och möjliggör på så sätt att en underhållsåtgärd utförs innan ett haveri inträffar så att onödiga driftstopp undviks vilket ger en så optimal produktion.

Ny printserver för ett snabbare och smidigare arbetsflöde

Tillsammans med den nya tryckpressen installerades även HP:s nya printserver, HP Production Pro for Indigo Label & Packaging, en digital front end-lösning som enkelt tar hand om det mest avancerade och utmanande arbetsflödet. Printservern är bland annat utrustad med HP Indigos genom tiderna snabbaste RIP, som gör att Boxon kommer att kunna få igenom jobben upp till fem gånger snabbare jämfört med föregående DFE-version.

För mer information, kontakta:

Anders Wulff, Visutech, på +46 73-543 00 39 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

_______________________________________________

Boxon etablerades 1932 som Ramlösa Lådfabrik och finns nu i Norden, Europa och Asien. Huvudkontoret är i Helsingborg, Sverige. Verksamheten involverar ca 260 anställda och vi har en omsättning på ca 1,3 miljarder SEK.
För mer information se www.boxon.se.

_______________________________________________

Visutech är verksamt sedan 1988 och har en stark position som helhetsleverantör av digitala lösningar för den grafiska branschen i Norden. Visutech är HP Indigos partner i Norden sedan lanseringen 1994. Verksamheten bedrivs i Sverige, Norge, Danmark och Finland med huvudkontor i Göteborg. 

 

Publicerad: 20-09-04