Scodix lanserar en utökad produktportfölj för digital förädling med 6 nya pressar, skräddarsydda för varje bransch.


Nya Scodix Ultra-serien är konstruerad för att ge företag i alla storlekar och på alla marknader snabba tillväxtmöjligheter.


SCODIX, ISRAEL – September 29, 2020

Scodix som är en ledande leverantör av banbrytande digitala förädlingsslösningar för den grafiska branschen, tillkännager idag lanseringen av nästa generation av Ultra Digital Enhancement Press-serien, bestående av sex pressar, vardera inriktade mot ett specifikt marknadssegment.
Efter en uppvisning av sin expertis inom utrustning på marknaderna för kommersiellt tryck, förpackningar och W2P har Scodix utvecklat Ultra Press-serien för att fullt ut tillgodose behoven i varje sektor.

– Som världens mest innovativa och erfarna företag inom digital tryckförädling, med över 400 pressar installerade runt om i världen, lanserar vi nu en utökad produktlinje som har utformats för att möta behoven hos alla våra kunder och i alla deras branscher. Oavsett applikation, efterbehandling och förädling eller budgetkrav har vi en lösning inom den nya serien. Trycksaksleverantörer kan välja den press som bäst lämpar sig för att säkra en framtida tillväxt av just deras verksamhet, berättar Scodix VD Eli Grinberg.

Web-2-Print

Scodix Ultra 3000 och Ultra 4000-pressar riktar sig båda mot W2P-marknaden och innehåller Scodix Studio W2P-programvara. Ultra 3000 är framgångsrikt utvecklad med åtanke på företag som Shutterfly och District Photo, och fokuserar på Web2Print, medan Ultra 4000, klarar större format och både iläggare och avläggare för pall, riktar sig till Web2Pack-tryckare.

Kommersiellt tryck och specialtryck

Med samma tryckområden och utbud av media, skiljer sig Scodix Ultra 1000 och 2000-pressarna åt av antalet tillgängliga applikationer – och erbjuds därmed i olika prisklasser. Ultra 1000 erbjuder tillgänglig digital tryckförädling medan Ultra 2000 erbjuder alla Scodix-applikationer på en plattform, inklusive automatisk växling av polymer för överlägsen produktivitet.

Förpackning

Scodix Ultra 5000 och 6000 klarar båda av tjockare material (upp till 2 mm), vilket krävs för förpackningsapplikationer och kan integreras med industriella palliläggare och avläggare. Ultra 6000 erbjuder ett större format, men med ett utbud av ett mindre antal förädlingar.

De sex nya pressarna i serien ersätter Ultra 101 och 202, medan Scodix E106-pressen fortfarande finns tillgänglig för vikbara kartong i B1-format till förpackningsapplikationer.

– Genom att inkorporera digital förädling kan tryckerier utöka sitt utbud med uppseendeväckande applikationer, vilket stärker kundbevarandet i dessa notoriskt ombytliga tider, samtidigt som marginalerna och slutligen lönsamheten ökar. Oavsett om produkterna köps traditionellt eller via Web2Pack/Print-kanaler, förädlar Scodix alla slags trycksaker, från premiumtryck och gratulationskort, foldrar, bokomslag och broschyrer, till etiketter, förpackningar, vikbara kartonger, stabila lådor, display-material och säkerhetsmarkeringar, och med ett ständigt fokus på fina detaljer och högkvalitativa resultat, tillägger Eli Grinberg.

– Tack vare lanseringen av denna segmenterade produktportfölj ökar antalet kunder som kan använda Scodix och vi kan erbjuda Scodix-värdet till fler varumärken, tryckköpare och konsumenter. Detta är verkligen nästa era för Scodix-verksamheten, avslutar Eli Grinberg.

Scodix-Ultra-3000 Scodix-Ultra-2000
Scodix Ultra 3000, med inriktning mot W2P-marknaden. Scodix Ultra 2000, med inriktning mot kommersiellt tryck och specialtryck.

 

För mer information, kontakta:

Johan Gustafsson, Visutech, på +46 (0)705 50 05 74 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

_______________________________________________

Scodix Ltd. är en ledande leverantör av digitala tryckförädlingspressar för den grafiska branschen, vilka ger leverantörer av trycktjänster ett verkligt, mätbart mervärde för de produkter de levererar till sina kunder. Scodix ger dig de verktyg du behöver för att utöka din produktportfölj och för att placera dig ett steg före konkurrenterna.
Genom Scodix Ultra-pressfamiljen och Scodix E106™-pressen erbjuder vi en rad applikationer: Scodix Sense™ med exceptionella taktila resultat för präglade effekter, Scodix Foil™ som levererar oöverträffade folieringsfunktioner, Scodix Spot™ för silkscreen-effekter, Scodix VDP/VDE™ (med streckkod) för personalisering, Scodix Metallic™ för metallisk färg, Scodix Glitter™ för glittereffekter, Scodix Braille™, Scodix Crystal™ som skapar äkta 3D-gnistrande effekter och Scodix Cast & Cure™ som skapar holografiska dramatiska effekter. Dessutom, alla Scodix-applikationer tillverkas på en enda Scodix digital förädlingspress.
Scodix mål är att leda tryckförädlingen in i den digitala tidsåldern och vara kända för sin passion och engagemang i att ge kunderna det mesta - verklig varumärkesdifferentiering för dagens hårt konkurrensutsatta tryckmiljö.
För mer information se www.scodix.com.

_______________________________________________

Visutech är verksamt sedan 1988 och har en stark position som helhetsleverantör av digitala lösningar för den grafiska branschen i Norden. Visutech är Scodix partner i Norden sedan 2010 och HP Indigos partner i Norden sedan lanseringen 1994. Verksamheten bedrivs i Sverige, Norge, Danmark och Finland med huvudkontor i Göteborg.

_______________________________________________

Publicerad: 20-09-29