Västsveriges nya stortryckeri investerar för framtidens grafiska marknad och satsar på digitalt offsettryck med HP Indigo.

- Köper en HP Indigo 7900 och en CP Bourg Booklet Maker.


I höstas meddelade tryckerierna RisbergsAdbox och Cela Gruppen sin avsikt att efter flera år av informellt samarbete slå ihop sina verksamheter till ett bolag. Fusionen är nu genomförd och all verksamhet finns samlad under samma tak i Uddevalla och det är dags för nästa steg. För att säkra sin ställning i nutid och på framtidens grafiska marknad satsar de nu vidare på digitalt offsettryck med HP Indigo och investerar i en HP Indigo 7900 tillsammans med en CP Bourg Booklet Maker.

HP Indigo 7900 Bridge BSF BPM BPM BM-e bildtext

Sedan innan fusionen hade Cela en HP Indigo 5500 i Vänersborg och den är nu flyttad och installerad på plats i Uddevalla. Strax efter påsk kommer Visutech att leverera den nya HP Indigo 7900 tillsammans med efterbehandlingsutrustning från CP Bourg och förstärker den befintliga maskinparken.

Den nya tryckpressen är utrustad med sju färgverk och med möjlighet att trycka med såväl vit färg som med silver. Att kunna trycka metallfärger är en unik HP Indigo-funktion i den digitala tryckvärlden. HP Indigo Silver möjliggör inte bara silver utan ett brett utbud av metallfärger genom att helt enkelt och i en enda process trycka CMYK ovanpå silverlagret.

Anders Johansson är ny VD sedan januari och han uttrycker redan stort förtroende för HP Indigo och leverantören Visutech.

– Med vår nya digitala tryckpress får vi möjlighet att producera unika produkter, med en kvalitet som är oöverträffad och helt automatiserad in-line med vår nya Bourg häftlina. Vi kan använda HP Indigo till alla typer av jobb, för applikation som kräver högsta kvalitet, för jobb med specialeffekter som vit, silver och andra metalliska färger, och för tryck på tjockare material som kartong till förpackningar, berättar Anders.

– HP Indigo digitala tryckpressar är mycket stabila och det tillsammans med erfarenheten av Visutech som en leverantör med kompetent och bred serviceorganisation ger oss en stor trygghet i vår investering av HP Indigo-teknologi, avslutar Anders.

 

För mer information, kontakta:

Patrik Agblad, Visutech
+46 (0)735 07 67 63
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

_______________________________________________


Publicerad: 2021-03-30