BrandFactory dubblar kapaciteten i Göteborg och utökar möjligheterna i Stockholm med två nya HP Indigo.


BrandFactory investerar i två HP Indigo digitala tryckpressar, en till anläggningen i Farsta och en till Kållered, och uppvisar därmed kraft och övertygelse om att HP Indigos digitala tryckteknologi är framtiden. HP Indigos digitala tryckteknologi med flytande offsetfärg har offsettryckets höga produktivitet och kvalitet men innehar också digitaltryckets alla fördelar som låga uppstartskostnader, hög flexibilitet och alla möjligheter med variabeldata.

BrandFactory web
Ett Teams-samtal med David Nordvall, platschef BrandFactory Göteborg, Daniel Redner, Produktion och Projektchef BrandFactory Farsta, och Patrik Agblad, säljare Visutech.

– Kvalitet och hållbarhet med kunden i fokus kommer alltid i första hand för oss på BrandFactory, och vi optimerar det ytterligare nu med de nya HP Indigopressarna som Visutech levererar, berättar Daniel Redner, Produktion & Projektchef på BrandFactory i Farsta där den nya HP Indigo 5900 kommer att installeras.

– Tack vare att vi nu investerar i två nya tryckpressar, en i Farsta och en i Göteborg, säkerställer vi inte bara en genomgående jämn och hög kvalitet på båda produktionsorterna, utan även möjligheten att minska klimatpåverkan genom att kunna producera och leverera från den ort som geografisk ligger närmast slutkunden, förklarar Daniel Redner.

Sju färger innebär många möjligheter med specialfärger och en färgrymd utöver det vanliga

BrandFactory kommer efter installationerna av de nya digitala offsetpressarna ha tillgång till 7-färgstryck och en mängd nya funktioner som erbjuder många kreativa applikationsmöjligheter.

HP Indigo leder utvecklingen inom digitala tryckfärger och erbjuder den största variationen i utbudet av specialfärger. Med sju färgverk finns det en uppsjö av möjligheter och olika färgval för BrandFactory. En färgrymd utöver det vanliga blir tillgängligt genom tryck med CMYK plus Orange, Violett och Grönt (HP IndiChrome Plus) samt simuleringar av PANTONE®-färgskalan som kan göras med hög precision direkt i tryckpressen. De extra färgverken kan också användas till Light Cyan och Light Magenta för att skapa mjukare tonövergångar och mättade färger eller till HP Indigo Digital Matte och HP Indigo Transparent ink för att ge trycket ett extra skydd eller för att skapa partiella effekter.

Med nyinvesteringen kommer också möjligheten att trycka med HP Indigo ElectroInk White, en vit färg som gör att BrandFactory kan erbjuda ett mer mångsidigt och varierat utbud med till exempel färgade papper och transparenta material. Med Thick-substrate-kit installerat kan BrandFactory trycka på material ända upp till 600 micron och funktionen One-shot underlättar vid produktion på plastmaterial.

Fördubblad kapacitet i Göteborg

I Kållered strax utanför Göteborg kommer den andra tryckpressen att installeras och med den höjs produktionskapaciteten med nästan 100 procent. Den kommer att stå i produktion tillsammans med en Bourg Booklet Maker från C.P. Bourg.

– Våra kunder förväntar sig det allra bästa tryckresultatet. Och med erfarenhet från vårt långa samarbete med Visutech och HP Indigo så vet vi att de förväntningarna oftast också överträffas! Så beslutet att fortsätta resan tillsammans med Visutech och satsa vidare mot framtiden med HP Indigo var inte svårt att ta, berättar David Nordvall, platschef BrandFactory i Göteborg.

Visutech levererar och installerar de båda tryckpressarna under sommaren. 

För mer information, kontakta:

Patrik Agblad, Visutech
+46 (0)735 07 67 63
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

_______________________________________________

BrandFactory är en totalleverantör av visuell kommunikation, varumärkesprofilering och design för varumärkesägare och butikskedjor. BrandFactory ägs av Lazarus Industriförvaltning AB och har en omsättning på cirka ca 450 miljoner kronor. Bolaget sysselsätter cirka 230 medarbetare i Sverige och Norge samtidigt som de har ett mycket nära samarbete med partnern BrandFactory Danmark. För mer information se www.brandfactory.se.

Publicerad: 2021-06-14