Visutech utökar sitt produkterbjudande med Kyoceras digitala produktionsserie av inkjetmaskiner.

– Blir Kyoceras distributör i Skandinavien för produktionsmaskinerna med vattenbaserad inkjet-teknologi.


Kyocera har valt Visutech som sin distributör för segmentet produktionsmaskiner i Skandinavien.

– Vi har varit noga i vårt val av samarbetspartner och med Visutech får vi en av Nordens mest framstående leverantörer av digitala produktionslösningar, med lång erfarenhet och stor teknisk expertis. Det gör att vi känner oss trygga i vårt val av Visutech som distributör för våra produktionsinkjet i Skandinavien, säger Johan Fensby, Country Manager på Kyocera Document Solutions Nordic.

Visutech-Kyocera-PRM
Johan Fensby, Country Manager, Kyocera Document Solutions Nordic (tv), Jan-Olof Jungersten, VD Visutec (th), Takuya Marubayashi, President Kyocera EMEA (stående bakom)

– Kyoceras inkjetmaskiner passar väl in som komplementet till vårt befintliga utbud av digitala offsetpressar. Vi breddar vårt erbjudande och fortsätter att addera mervärde till våra kunder. Tillsammans ökar vi möjligheterna när det gäller digital flexibilitet, både med högsta offsetkvalitet och nu också med inkjet för stora volymer till riktigt låga körkostnader. Det blir nu ”de bästa av två världar” för våra kunder, säger Jan-Olof Jungersten, VD på Visutech.

– Våra kunder efterfrågar arkmatad inkjet som ersättare för produktion av applikationer med lägre färgtäckning och stora volymer, produkter som idag körs på befintliga tonermaskiner och till viss del i konventionell offset. Kyoceras inkjetmaskiner erbjuder precis vad de efterfrågar men till en bättre TCO än vad som hittills har erbjudits på marknaden, säger Johan Gustafsson, säljchef på Visutech.

Kyocera TASKalfa Pro 15000c har hög anpassningsförmåga och en mängd olika efterbehandlingsalternativ, och fungerar optimalt för produktion av till exempel direktreklam, kataloger, manualer, bipacksedlar, tidskrifter, böcker och kuvert, men även civilgrafiska applikationer med något lägre färgtäckning.

Med inkjet från Kyocera maximeras produktiviteten samtidigt som driftskostnader och även energiförbrukning minimeras. Kyocera TASKalfa Pro 15000c är noggrant konstruerad för att förbruka mindre elektricitet än sina konkurrenter och uppnår ett TEC-värde på 4,3 kWh. Det är oerhört lågt för en så stor och kraftfull produktionsmaskin.

– När man producerar stora volymer är tillförlitlighet lika viktigt som snabbhet. Kyocera Pro TASKalfa 15000c kombinerar båda. Maskinen får ut 150 sidor i minuten och när det gäller tillförlitlighet kan man lita på att japanska Kyocera producerar pålitliga produkter, säger Johan Lidström, vice VD på Visutech.

Kyocera-TASKalfa-Pro-15000c
Kyocera TASKalfa Pro 15000c, produktionsskrivare med vattenbaserad inkjet-teknologi

Kyocera är en av världens främsta utvecklare av högteknologi med mer än 60 års erfarenhet och etablerad expertis inom bland annat inkjet. Kyocera har nu själva tagit steget in på marknaden för produktionsmaskiner med en helt egen maskin. Kyoceras inkjet-teknologi är högt ansedd i branschen, skrivhuvuden och andra komponenter utvecklade av Kyocera tillverkas redan idag till ett flertal av grafiska marknadens ledande varumärken inom inkjet.

– Kyocera TASKalfa Pro 15000c kommer snart att finnas på plats i Visutech Digital Academy i Mölndal. Det är bara att boka in sig för en privat demo, avslutar Johan Lidström.

För mer information, kontakta:

Jan-Olof Jungersten
VD Visutech
+46 (0)70-525 07 30
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Johan Lidström
Vice VD Visutech
+46 (0)735 15 56 44
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Johan Gustafsson
Säljchef Visutech
+46 (0)705 50 05 74
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

_______________________________________________

Kyocera Group är ett globalt företag som ständigt skapar nya värden i teknikens framkant. Det är verksamt inom flera affärssegment inklusive industri- och fordonskomponenter, halvledarkomponenter, elektroniska enheter, kommunikation, FoU med mera. Kyocera Document Solutions har stöttat affärsverksamheter i mer än 60 år med innovativa och hållbara skrivare, multifunktionella produkter och lösningar som bidrar till en smartare dokumenthantering. För mer information se www.kyoceradocumentsolutions.se

_______________________________________________

Visutech är verksamt sedan 1988 och har en stark position som helhetsleverantör av digitala produktionslösningar för den grafiska branschen i Norden. Verksamheten bedrivs i Sverige, Norge, Danmark och Finland med huvudkontor i Göteborg. För mer information se www.visutech.se.

Publicerad: 2021-11-09