Eskils Tryckeri i Borås ökar sin kapacitet med en HP Indigo 15K


Eskils Tryckeri har återigen valt att investera i HP Indigos digitala tryckteknik och Visutech som leverantör när de nu investerar i en HPI 15K. Den nya pressen levereras lagom till jul och kommer att installeras av Visutechs serviceteam under januari månad.

HP Indigo 15 K - Digitaltryck med hög offsetkvalitet och spännande möjligheter med specialfärger

HP Indigos digitala tryckpress 15K är nästa generations marknadsvinnande digitalpress, som utnyttjar den banbrytande teknologin från världens bäst säljande B2 digitalpress.
HP Indigos digitala tryckteknologi med flytande offsetfärg har offsettryckets höga produktivitet och kvalitet men innehar också digitaltryckets alla fördelar som låga uppstartskostnader, hög flexibilitet och alla möjligheter med variabeldata. HP Indigo leder utvecklingen inom digitala tryckfärger och erbjuder den största variationen i utbudet av specialfärger.

15K lr

Vit färg och tryck på kartong

Med HP Indigo ElectroInk Premium White i tryckpressen kan Eskils erbjuda ett större, mer mångsidigt och varierat utbud av tryckmaterial, med färgade papper, plast och transparenta material. Den nya tryckpressen klarar även av att trycka på tjockt material, upp till 600 micron, vilket ger Eskils möjlighet att bredda sitt erbjudande och ta sig in på en ny marknad med förpackningar i kartong. Man får också möjligheten att trycka med specialfärger som Flourescent Pink och Invisible Yellow som endast syns när man belyser trycket med en UV-lampa.

En färgrymd utöver det vanliga

Med sju färgverk i tryckpressen finns också tillgång till en färgrymd utöver det vanliga genom tryck med CMYK plus Orange, Violett och Grönt (HP IndiChrome Plus) samt simuleringar av PANTONE®-färgskalan som kan göras med hög precision direkt i tryckpressen.

 

Henric-Wiklund



– Investeringen i en HP Indigo 15K är ytterligare en tydlig markering att Eskils Tryckeri fortsätter sin satsning inom den grafiska branschen med en toppmodern maskinpark för ett brett och högkvalitativt sortiment, säger Henric Wiklund VD för Eskils Tryckeri AB

 

För Mer information kontakta:

Patrik Agblad
Visutech
+46 (0)735 07 67 63
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Published: 2022-11-08