Markbladet dubblar sin kapacitet med HP Indigo

– investerar i ytterligare en digital B2-press från HP Indigo.

Markbladet digitaltryck & printshop driver bland annat sajterna Fotoklok.se, Remoment.se, Framkalla.com och printasquare.com som är några av Sveriges främsta e-handelssajter för fotoapplikationer.

För sin produktion av fotoböcker har Markbladet Digitaltryck sedan tidigare redan en HP Indigo digital tryckpress i B2-format och väljer nu att komplettera med ytterligare en digital B2-press från HP Indigo, en HPI 12000 HD. Pressen kommer att stå sida vid sida med den HPI 12000 HD som man redan har i sina lokaler, den nya pressen kommer att installeras av Visutechs kompetenta serviceteam under våren 2023.

– Två av alla maskiner har alltid varit mitt måtto. Jag sover bättre då. E-handel är en känslig produktion, vi får aldrig stå stilla och nu kommer vi även klara topparna mycket bättre säger Tomas Hammarström, VD på Markbladet Digitaltryck.

Digitaltryck med hög offsetkvalitet och spännande möjligheter med specialfärger

HP Indigos digitala tryckteknologi med flytande offsetfärg har offsettryckets höga produktivitet och kvalitet men innehar också digitaltryckets alla fördelar som låga uppstartskostnader, hög flexibilitet och alla möjligheter med variabeldata. HP Indigo leder utvecklingen inom digitala tryckfärger och erbjuder den största variationen i utbudet av specialfärger.

12000 1200x600

Mjukare tonövergångar med sju färger

Tryckpressen är utrustad med sju färgverk och genom att komplettera processfärgerna CMYK med Light Cyan och Light Magenta uppnås en förbättrad bild med mjukare tonövergångar och mer mättade färger. Den extra färgen Light Light Black kan användas tillsammans med vanlig svart i tvåfärgstryck för svartvita monokroma fotografier och gör gråtonernas övergångar mjukare vilket förbättrar kvaliteten på trycket.

Tryck i HD-kvalitet

HP Indigo HD Imaging System är en banbrytande lösning med skrivhuvuden i HD-kvalitet som fördubblar tryckupplösningen och minskar färgpunkternas storlek med 30 % jämfört med icke-HD-pressar. Tack vare denna lösning levererar pressen tryck i HD-kvalitet med fantastisk skärpa och med maximal jämnhet. Tryckresultatet överstiger normal offsetkvalitet och skapar verkligen fördelar vid produktion av fotoapplikationer.

Flera raster

Med en HP Indigo digital HD-press finns möjligheten att välja mellan flera raster med olika täthet (175, 220, 250, 290 LPI, HMF-200), för att anpassa trycket efter applikationens förutsättningar.

PatrikA

 

– Med två HD-pressar har Tomas en minst sagt imponerande och unik setup. Det är tydligt att man inte kompromissar med tryckkvalitet och att man investerar för en fortsatt hög tillväxt, säger Patrik Agblad, Sales Executive GCP på Visutech.

 

För Mer information kontakta:

Patrik Agblad
Visutech
+46 (0)735 07 67 63
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Published: 2022-11-18