allmedia satsar på kvalitet och investerar i en HP Indigo


Malmöbaserade allmedia har efter noggrann utvärdering valt att ta nästa steg med digital offset från HP Indigo, en HP Indigo 7800 med sex färgverk som levererar högsta kvalitet. Visutech levererar och installerar den nya pressen hos allmedia under januari 2023.

Digitaltryck med hög offsetkvalitet och spännande möjligheter med specialfärger

HP Indigos digitala tryckteknologi med flytande offsetfärg har offsettryckets höga produktivitet och kvalitet men innehar också digitaltryckets alla fördelar som låga uppstartskostnader, hög flexibilitet och alla möjligheter med variabeldata. HP Indigo leder utvecklingen inom digitala tryckfärger och erbjuder den största variationen i utbudet av specialfärger. Med den nya tryckpressen ökar allmedia både produktiviteten och flexibiliteten och möter den tilltagande efterfrågan på mindre upplagor med snabbare leveranstid utan att göra avkall på tryckets kvalitet.

Specialmaterial och produktivitet

Med HP Indigo kan allmedia erbjuda ett större, mer mångsidigt och varierat utbud av tryckmaterial, med färgade papper, plast och transparenta material. Den nya tryckpressen klarar även av att trycka på tjockt material, upp till 400 micron, utan att gå ner i hastighet. Med funktionen EPM (Enhanced Productivity Mode), där man trycker med CMY istället för CMYK, ökar man hastigheten från 120 ppm till 160 ppm. Dessutom till en lägre körkostnad.

En färgrymd utöver det vanliga

Med sex färgverk i tryckpressen finns också tillgång till en färgrymd utöver det vanliga genom att använda Orange, Violet eller Grön i tillägg till CMYK för de riktigt utmanande PMS-färgerna. För fotoapplikationer i färg kan färgerna Light Cyan och Light Magenta användas och Light Black används med fördel till svartvita fotoapplikationer.

Jonas Rydje

 

– Investeringen i en HP Indigo är ett bevis på att allmedia satsar på kvalitet i första hand och med den nya tryckpressen kan vi bredda vårt utbud till våra kunder, säger Jonas Rydje VD för allmedia.

 

 

 

För Mer information kontakta:

Patrik Agblad
Visutech
+46 (0)735 07 67 63
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Published: 2022-12-07