Crimson dubblar sin kapacitet och breddar sitt utbud

– investerar i en HP Indigo 7900

Crimson Färglabb AB, en av Skandinaviens ledande proffsfotolabb och digitalt tryckeri väljer att återigen investera i HP Indigo. Den nya pressen är en del i en större satsning där Crimson väljer att utveckla den digitala verksamheten och introducera nya applikationer.
Med den nya pressen ökar Crimson både produktiviteten och flexibiliteten samt möter den tilltagande efterfrågan på mindre upplagor med snabba leveranstider utan att göra avkall på kvalitet. Pressen kommer att installeras av Visutechs kompetenta serviceteam under mars månad.

Digitaltryck med hög offsetkvalitet och spännande möjligheter med specialfärger

HP Indigos digitala tryckteknologi med flytande offsetfärg har offsettryckets höga produktivitet och kvalitet men innehar också digitaltryckets alla fördelar som låga uppstartskostnader, hög flexibilitet och alla möjligheter med variabeldata. HP Indigo leder utvecklingen inom digitala tryckfärger och erbjuder den största variationen i utbudet av specialfärger.

Digitaltryckta metallfärger – unikt för HP Indigo

Med HP Indigo ElectroInk Silver kan Crimson producera högkvalitativa tryck med metallfärg. Möjligheten att trycka metallfärger är en unik HP Indigo-funktion i den digitala tryckvärlden. HP Indigo Silver möjliggör inte bara silver utan ett brett utbud av metallfärger genom att helt enkelt och i en enda process trycka CMYK ovanpå silverlagret. Det gör att Crimson kan erbjuda exklusiv design av högt värde, samtidigt som de sparar in på kostsamt metallmaterial.

HP-Indigo-7900-Digital-Press 300x182
En färgrymd utöver det vanliga

Med sju färgverk i tryckpressen finns också tillgång till en färgrymd utöver det vanliga genom tryck med CMYK plus Orange, Violett och Grönt (HP IndiChrome Plus) samt simuleringar av PANTONE®-färgskalan som kan göras med hög precision direkt i tryckpressen.

– Vi har jobbat med HP Indigo tekniken och Visutech under många år, så valet av teknologi
var enkelt när vi nu satsar och bredda vårt produktutbud, säger Mark Isaacson, VD på Crimson.

 

För Mer information kontakta:

Patrik Agblad
Visutech
+46 (0)735 07 67 63
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Published: 2023-01-27